HIIU FOLGI LOODUSRETKED VIIVAD HEINLAIULE, KALESTESSE JA SÕRUOTSA KÜLADESSE

Matk Heinlauile. Foto: Kalli Piht

Aasta vahele jätnud Hiiu Folk pakub festivali külalistele 15.–18. juulil taas kvaliteetseid kontserte ja rikkalikku lisaprogrammi. Nagu alati, saab osa võtta Hiiu Folgi kaubamärgiks kujunenud loodusretkedest.

Enne festivali avamist 15. juulil Sõru paadikuuris tehakse koos Hiiumaa matkaklubi Muku juhi Inna Lepikuga väikese rännaku mööda rannaäärt Sõruotsa külade vahel. Kõneldakse minevikust, nähakse küla praegust elu, vaadatakse kosklate pesi ja Hiiumaal haruldasi künnapuid.

Reede hommikul sõidetakse Inna Lepiku eestvedamisel Salinõmme sadamast paadiga Hiiumaa suurimale laiule Heinlaiule, kus 2018. aastal elas püsivalt kuus inimest. Laidu tutvustab Endel Kaevats. Pärast laiu uudistamist kuuleb kandlemuusikat Tuule Kannilt ja lugusid Piret Päärilt.

Laupäeval minnakse Tallinna loomaaia direktori Tiit Maraniga, keda seob Hiiumaaga Euroopa naaritsa kaitsetegevus, Kaleste õpperajale Kõpu poolsaarel. Rada viib mööda metsastunud luiteid, kus üksikud vanad jändrikud rannamännid tunduvad olevat millegi väga olulise meenutajad. Jutustatakse loodusest, räägitakse inimesest ja koosolemisest ja piiridest.

Festivali kontserdid toimuvad traditsiooniliselt Kassari kiigeplatsil, kirikutes ja teistes Hiiumaa kaunites paikades. Muusikasõpru rõõmustavad sel erilisel aastal Estonian Voices, Puuluup, Justament, Mari Kalkun, Curly Strings, Svjata Vatra koos Rute Trochynsky ja Ukraina naiste kooriga Žurba, Ida-Elina Soomest ja paljud teised.

Praegu maksab kogu festivali passi hind Piletilevis vaid 40 eurot. Alla 12aastased lapsed (k.a) pääsevad festivalile tasuta.

Et viiruse levimine ja valitsuse otsused võivad plaane segi paisata, ei ole Hiiu Folgi korraldajad kaitstud muudatuste ees ajakavas ja programmis, selgitab festivali pressiesindaja Riina Tobias.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

HIIU FOLK TOIMUB KINDLASTI PÄRAST AASTAST VAHEAEGA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap