PÕLTSAMAA LÕVID PANID MÄNNID KASVAMA

Lembitu Kuusele pühendatud teabekivi Sõpruse pargis. Foto: lions.ee

Põltsamaal on tugevad seosed kuninglikkusega. Keskajal 1570-1577 asus selles paigas Liivimaa Kuningriigi juhi hertsog Magnuse residents. Linna lähedal paikneb kuningamägi. 1992. aastal külastas Põltsamaad Rootsi kuninganna Silvia. Kohalikus elus lööb edukalt kaasa kuninglikust loomast – lõvist – kantud lionsliikumine. Põltsamaa lionsklubi teatakse nii kodukandis kui ka kaugemal. Hiljuti pandi Põltsamaa vallas kasvama männiistikud.

Põltsamaa Lõvikohvik 2020. aasta augustis. Paremalt kolmas Enno Rõõs,Eesti lionspiirkonna kuberner 2020-2021. Foto Põltsamaa Lionsklubi facebooki lehelt

LC Põltsamaa president Alari Klaar ütles, et klubi liikmelt, Põltsamaa vallavanemalt Andres Väänalt saadi teada võimalusest puid istutada. „Idee tundus meile igati sobilik tegevus praegusel keerulisel ajal, mil ei või koguneda siseruumides. Puude istutamisega oli meil võimalus teenida ka klubile natuke raha, mida saame kasutada edaspidi heategevuseks. Isutasime 2000 männi istikut, mille ostis ja tõi kohale Põltsamaa halduskeskus.”

Isutamine toimus kahel päeval. Kokku osales 14 meest. Varem on Põltsamaa lõvid istutanud puid Kuningamäe terviserajale.

„Peagi on käes suvi ja lionsidel üks hooaeg lõppemas. Milliseid sündmuseid sellest perioodist ja oma presidendiajast veel meenutate,” küsis Külauudiste infoveski Alari Klaarilt.

Põltsamaa lionsklubi liige ettevõtja Leo Tõnson metsa istutamas. Foto: Andres Vään

„See hooaeg algas eelmise aasta augustis Põltamaa kohvikutepäeval. Pakkusime grillvorsti suppi ja grillribi ning kaua küpsetatud sea sisefileed. Septembris 2020 avasime Põltsamaa Sõpruse pargis Lembitu Kuuse poolt istutatud puu juurde paigaldatud infokivi,” vastas klubi president. Lembitu Kuuse külastas Sõpruse parki selle rajaja Ants Paju kutsel 2005. aastal ja istutas sinna ka puu.

Jaan Lukas