PÄRNU SÜTEVAKA HUMANITAARGÜMNAASIUMI ÕPILASFIRMAD PÄRNUMAA PARIMAD

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õppehoone. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eilsel võistlusel „Pärnumaa parim õpilasfirma 2021“ valiti käesoleva õppeaasta edukamaks Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi ÕF Insolito. Teise koha võitis Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumist ÕF Tiup ja kolmanda koha Pärnu Ühisgümnaasiumist ÕF SÄH.

Lisaks anti välja viis eriauhinda: “julge esinemine” – ÕF Dexus Sindi Gümnaasiumist; “edukas äriplaani elluviimine” – ÕF Teedik Sindi Gümnaasiumist; “parim idee” – ÕF Tünnivennad Pärnu Koidula Gümnaasiumist; “parimad müügigurud” – ÕF Zella Pärnu Koidula Gümnaasiumist; „parim juhendaja“ – Elbe Metsatalu Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumist.

Õpilasfirmade õpilased on läbinud firma loomise, äriplaani koostamise, firma tegevuse ja juhtimise ning firma lõpetamise. Õpilasfirmad olid registreeritud Junior Achievement Eesti juurde ja tegutsesid ühel õppeperioodil. Õpilasfirma ei saa tegutseda üle ühe aasta. Nende käive võis olla kuni 16 000 eurot.

Piirangute tõttu toimus võistlus Zoom keskkonnas, kus ühtekokku astus võistlustulle 16 õpilasfirmat. Eelnevalt esitasid meeskonnad oma firma aruande. Iga meeskonna jaoks anti aega 10 minutit (6 minutit esinemiseks, 4 minutit žürii küsimustele vastamiseks). Kahe meeskonna vahelise esinemise vahele jäeti 5 minutit, kus žürii sai omavahel mõtteid vahetada.

Õpilasfirmade töid hindasid üheksaliikmelises žüriis Riigikogu liige ja ettevõtja Annely Akkermann, Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB juhataja Eerik Hannus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Pärnu osakonna töötaja Kati Krass, Pärnumaa ettevõtlusinkubaatori projektijuht ja ettevõtja Kaydi Tomson, Paikuse Avatud Noortekeskusejuht, MTÜ Edela Eesti Arenduskeskuse mänguliste meetodite koolitaja Marika Valter, TÜ Pärnu kolledži turundusspetsialist Sandra Peegel, Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, Pärnu Linnavalitsuse ettevõtluse spetsialist Toomas Toodu ja Swedbank AS konsultant Cathleen Järvmägi.

Žürii tööd koordineerinud SA Pärnumaa Arenduskeskuse projektijuht Viivika Vilja ütles, et parima õpilasfirma võistluse eesmärgiks on innustada õpilasi osalema ettevõtlusõppes ja omandada seeläbi praktilisi kogemusi ettevõtluses.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

REGINA JAAKSON: NÜÜD ÕPETAGE MIND KA, MIS ON LIITPROTSENT?