MARKO VEISSON OTSE LÄBI INTERNETI TARTU FOLGIKLUBIS

Marko Veisson. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Neljapäeval, 25. märtsil kell 19 esineb antropoloog ja muusik Marko Veisson Tartu Folgiklubis, temaga vestleb Ants Johanson.

Marko Veisson on eesti antropoloog ja muusik. Ta on tudeerinud Tartu Ülikoolis, kaitsnud magistrikraadi sotsioloogia alal ja omandab doktorikraadi sotsiaal- ja kultuuriantropoloogia erialal Helsingi Ülikoolis. Töötab Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias sotsioloogia ja kultuuriantropoloogia lektorina.

2014. aastast mängib ta koos Ramo Tederiga nu-folk-ansamblis Puuluup. Duo mängib Hiiu kandleid ning kasutab luupreid ja muid efektiplokke. Esinejad ise nimetavad ansambli stiili “neozombipostfolgiks” põhjendusega, et väljasurnud Hiiu kandle mäng on ellu ärganud ja esineb zombina.

“Meie peamine sõnum rahvamuusika kontekstis on see, et vaadake, hiiu kandlega saab teha igasuguseid asju, õppige pilli ning tehke ka. See on see, milles meist võiks rahvamuusikale kasu olla.”

Tartu Folgiklubi on võimalik jälgida internetis sotsiaalmeedia leheküljel.

KU päevatoimetaja