EERIK KUMARI LOODUSKAITSEPREEMIA JA LOODUSKAITSE MÄRKIDE NOMINENTIDE OTSINGUL

Looduskaitse hõbemärki antakse välja alates aastast 2011

Keskkonnaministeerium palub 14. aprillini teha ettepanekuid Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja Eesti looduskaitse märkide kandidaatidele.

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemiaga tunnustatakse inimesi, kelle tegevus looduslike koosluste, haruldaste liikide või looduse üksikobjektide uurimisel ja kaitse korraldamisel ning looduskaitseliste teadmiste levitamisel on olnud pikaajaline ja tähelepanuväärne. Preemiat on välja antud 1989. aastast ning alates 2010. aastast antakse Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia saajale ka looduskaitse kuldmärk. Preemia suurus on 5000 eurot.

„Kindlasti on meie seas mitmeid looduse eest kõnelejaid, kelle sõna ja arvamus ühiskonnas maksab. Kutsun üles neid väärikaid inimesi üles leidma ja esitama preemiale,“ ütles keskkonnaminister Tõnis Mölder.

Eesti looduskaitse märgiga tõstetakse esile inimesi, kelle teeneid on tunnustatud looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel ja looduskaitse arendamisel nii üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil. Looduskaitse hõbemärki antakse välja alates 2011. aastast.

Ettepanekud, mis sisaldavad nominendi looduskaitsetegevuse vabas vormis ülevaadet, palutakse saata Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonda hiljemalt 14. aprilliks aadressil: Narva mnt 7a, 15172 Tallinn või keskkonnaministeerium@envir.ee.

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja looduskaitse märkide laureaadid kuulutatakse välja mais looduskaitsekuu avamisel.

KU päevatoimetaja