TÕRVIKUTE VALGEL ISESEISVUSE VÄLJAKUL

Pärnakad Isabel Maripuu Reformierakonnast ja Aime Nikopensius Isamaast leiavad, et nendegi erakonnad võiksid osaleda sarnastel tõrvikutega rahvast ühendavatel sündmustel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnus lõppes Eesti Vabariigi 103. aastapäeva tähistamine Iseseisvuse väljakul toimunud EKRE kõnekoosolekuga tõrvikute valgel. Esinesid Helle Kullerkupp, Siimo Lopsik, Agnes Pulk, Alar Laneman. Õhtu lõpetati võimsa tulevärgiga.

Väljakul inimestega vesteldes selgus, et paljud ei tulnud kohale mitte kõnesid kuulama vaid leegitsevaid tõrvikuid vaatama. Pärnakad Isabel Maripuu Reformierakonnast ja Aime Nikopensius Isamaast leidsid, et nendegi erakonnad võiksid osaleda sarnastel tõrvikutega rahvast ühendavatel sündmustel.

Pärnulanna Eva kostis, et tema ei kuulu ühtegi erakonda ja tuli õhtul kohale lootuses näha ja kuulda audiovisuaalset etendust, mis leidis aset eelmisel päeval. Ta oli ekslikult arvanud, et eilsed veidi rohkem kui kümneminutilised etendused olid tänase päeva eelproovid. Aga Eva oli väga rahul ka täna õhtul nähtuga. Inimesi meelitasid kohale ka isamaalised laulud. Neid võinuks mõnede arvates rohkemgi olla.

Et neid väärikaid sünnipäevi tuleks lõpmata palju

Helle Kullerkupp ütles, et oleme kultuuri- ja laulurahvas: „Meie paljud isamaalised ja tõsimeelsed muusikud on loonud ettekuulutavalt tähenduslikku muusikat, laulnud sellest ja pannud rahva sellest laulma: „Looja hoia Maarjamaad ja andesta me vead”; või „Hoia Jumal Eestit, meie kodumaad, õnnista me rahvast, saada kosumist, puhasta meid kurjast ja anna kasvamist…” Veel lausus Kullerkupp: „Et neid väärikaid sünnipäevi tuleks lõpmata palju ja sadu põlvkondi eestlasi kestaks sel kallil Maarjamaal! Et sini-must-valge lehviks Toompeal ja koduõues. Et teerajad ausammaste ja mälestuspaikade juurde ei rohtuks.”

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap