JÕGEVAL AVATI METALLPÜHVLI KUJU

Metallpühvli kuju Jõgeva keskväljakul. Foto: Marge Tasur

Täna avati Jõgeva valla talvekeskuses seoses härja ehk pühvliaasta algusega metallpühvli valgusskulptuur.

Pühvli valgusskulptuur paikneb Jõgeva kesklinnas purskkaevu lähedal. „Hiina horoskoobi järgi uue aasta alguse tähistamine on Jõgeval traditsioon. Nii on keskväljakul olnud sea ja roti kuju. Jääst ja lumest kujudel on ikka olnud sulamisoht. Nii otsustati tänavu idee lahendada teistmoodi. Metallskulptuur sobib kokku metallpühvliga. Ilusa ja põneva väljanägemise annab valgusefekt. Kindlasti toob vahva kuju rõõmu ja positiivset emotsiooni koroonaajal, kui masendus ja depressioon kipuvad võimust võtma,” arvas Jõgeva vallavolikogu esimees Peep Põdder. „Kindlasti soovivad paljud inimesed metallpühvli juures fotot teha. Minagi tegin pildi ja saadan selle oma sugulastele Austraaliasse. Siis näevad nad, kuidas Eesti külmapealinn talvel välja näeb,” rääkis esimees, kes peab kindlasti oluliseks, et inimesed metallpühvli kuju hoiaksid ja taiesesesse lugupidavalt suhtuksid.

Mõeldes pühvlile või härjale tuleb esmalt meelde ütlus „Terve kui härg”

LED lampidega valgustatud pühvliskulptuur jääb esialgu külmalinna linnapilti ilmestama aprilli lõpuni.

Kohalolijatele pakuti Hiina kultuurist tuntuks saanud õnneküpsist ning ingverijooki. Kuulata sai ka maagi ennustust eelolevaks aastaks. Maagiks kehastus Jõgeva kultuurikeskuse tehnikajuht Kristjan Häggblom.

Valgusskulptuuri autoriks on valguskunstnike rühmitus DARKovSKY. Skulptuuri toimetas Jõgevale Valgusfestival MTÜ.

Metallpühvli valgusskulptuuri paigaldamise idee sai teoks Jõgeva vallavalitsuse ja Jõgeva kultuurikeskuse koostöös.

„Mõeldes pühvlile või härjale tuleb esmalt meelde ütlus „Terve kui härg”, lausus Peep Põdder, kes ametilit SA Jõgeva haigla juhtaja.

Jaan Lukas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap