DUO BALANAS SISTERS ESMAKORDSELT EESTI PUBLIKU EES

Balanas Sisters; Estonian Record Productions

SA Virumaa Muuseumid teatel jõuab laupäeval, 13. veebruaril Eestis esmakordselt publiku ette rahvusvaheliselt tuntud duo Balanas Sisters. Kontsert pealkirjaga „Castillo interior“ toimub kell 19.00 Palmse mõisas.

Lätist pärit õed Kristīne ja Margarita Balanas on saavutanud tänu oma väljapaistvale kunstilisele tasemele ning lummavale esitusstiilile kõrge rahvusvahelise tunnustuse ja tähelepanu nii solistidena kui ka duona. Muusikakriitikute kiidusõnu on pälvinud nende revolutsioonilised ideed ning värske lähenemine klassikalisele muusikale. Viiuldaja Kristīne on mänginud Londoni Filharmooniaorkestri, Berliini Filharmooniaorkestri, Baieri Raadio Sümfooniaorkestri ja mitme teise nimeka kollektiivi ees. 2018. aastal valiti ta Läti Nooreks Aasta Muusikuks ning samal aastal omistas Tema Majesteet Hispaania kuninganna Sofia talle Noore Talendi Autasu. Tšellist Margarita tegi rahvusvahelise debüüdi 17-aastaselt Wigmore Hallis ning sellest ajast peale on ta osalenud mitmetel tšellofestivalidel, esinenud Briti kuningapere liikmetele ning on kaasatud tippartistide projektidesse.

mõtiskleb palve, meditatsiooni ja kristliku müstitsismi teemade

Seekordse kontserdi pealkiri „Castillo interior“ („Sisemine loss“) tuleneb kavas olevast Pēteris Vasksi püha Teresale Ávilast pühendatud teosest. Sisekaemuslik ja sugestiivne helitöö loob paralleele nunna samanimelise vaimuliku tekstiga, mis mõtiskleb palve, meditatsiooni ja kristliku müstitsismi teemadel.

Palmse mõisa ja festivali Klaaspärlimäng koostöös sündinud kontserdisari „Klaaspärlid Palmses“ pakub alates eelmise aasta novembrist publikule iga kuu teisel laupäeval võimaluse veeta õhtupoolik mõisakompleksis koos kõrgekvaliteedilise klassikalise muusikaga. Kontserdisarja kunstiline juht Peeter Vähi: “Püüame publikule pakkuda muusikat, mis on kooskõlas mõisahoone interjööri ja ajaloolise taustaga.

Piletid on saadaval Piletilevis ja kohapeal. Kontserdil jälgitakse kõiki Terviseameti ja Vabariigi Valitsuse nõudeid.

KU päevatoimetaja