PÜHAJÄRVEL AVATI ESMAKORDSELT TALIUJULA

Talisuplejad Pühajärves. Foto: Monika Otrokova

Talvepealinnas Otepääl avati maalilise Pühajärve rannas taliujula. Nüüd saab talisuplust harrastada iga soovija. Ujula kasutamine on tasuta ja toimub omal vastutusel.

Ujula rajamise idee tuli Otepää Aedlinna Seltsingult ja kohalike taliujujate eestvedamisel valmiski Pühajärve randa taliujula suurusega 2×15 meetrit. Ujula on ümbritsetud võrkaiaga, ujulas on kolm redelit ja olemas on ka pink. Ujula madalam koht on meeter, sügavam koht 2,5 meetrit.

Avamistseremoonial lõigati lindid läbi kõigil kolmel redelil. Linte lõikasid läbi Otepää vallavanem Jaanus Barkala, vallavolikogu esimees Rein Pullerits ja UPM-Kymmene Otepää juhataja Silver Rõõmussaar. Seejärel oli kord taliujujate käes, keda kokku oli 10. Ujumas käisid nii entusiastid, kui ka kollektiivid – näiteks Kääriku spordikeskuse töötajad.

Otepää vallavalitsus andis aeraatori, mis hoiab vett külmumast

Taliujula valmis Otepää vallavalitsuse ja paljude kohalike ettevõtjate ja entusiastide toel. Otepää Aedlinna seltsingu esinaine Ene Kelder, kes on ise ka pikaaegne taliujuja, tänas oma sõnavõtus kõiki neid, kes abistasid taliujula rajamisel: Otepää vallavalitsus andis aeraatori, mis hoiab vett külmumast, UPM-Kymmene paigaldas prožektori, Tehvandi Spordikeskus paigaldas piirdeaia. Ene Kelder tänas kõiki abistajaid, kes ehitasid ujula välja ja olid abiks selle rajamisel: Priit Tiido, Kalev Lõhmus, Elmo Peterson koos oma perega, Mihkel Kapp, Karl Mõts, Eero Kelder, Valdur Sepp ning taliujujad Hiie, Triin, Siim ja Tiiu.

„Liikmeid on meil 11, üheksa neist on aktiivsed,“ sõnas Ene Kelder. „Taliujumisest on siinkandis saanud lausa peresport. Muidugi on ka kõik külalised meie seltskonda teretulnud.“

Otepää vallavanem Jaanus Barkala, kes samuti avamisel sõna võttis, tänas valla aukodanikku Ene Kelderit eestvedamise eest. „Esimest korda on meil oma taliujula, loodan, et sellest kujuneb talvepealinnale omaselt turismimagnet,“ märkis vallavanem. „Meil on plaanis taliujulat edasi arendada – tore oleks mobiilse sauna muretsemine. Vald toetab igati selliseid toredaid tegevusi mis inimestele rõõmu pakuvad ja sära silmadesse toovad.“

NB! Ära mine ujuma üksinda! Ujula kasutamine on omal vastutusel!

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

Talisuplejad ei hooli pakasest