TRITSUTAJAD MAANTEEMUUSEUMI PALMI ALL

Maanteemuuseumi uisuplats palmi all. Foto: Maanteemuuseum

Laupäeval avab Eesti Maanteemuuseumi taas liikluslinnakus ainulaadse uisuplatsi, mis pakub uisutamisrõõmu palmi all. Lisaks sportlikule elamusele on uisuväljakul suurepärane võimalus uiskudel mööda linnatänavat liigelda ning väikestel liiklejatel liiklusreegleid õppida.

Muuseumisse tulekuks leiab põhjust talvelgi, eriti kui ootamas midagi nii erakordset kui uisutamine palmi all, ümberringi lumevallid. Laste liikluslinnak, mis suvehooajal rõõmustab kõiki liiklemishuvilisi elektrimasinate, pedaalautode ning muude vigursõidukitega, on koostöös imelise talveilmaga muutunud jäiseks libedarajaks, kus uiskudel oma oskused proovile panna. Liikluslinnak, mille seinad on suurelt osalt kujundatud Tartu linna vaadetega, võimaldab liuelda uiskudel läbi miniatuurse ülikoolilinna.

„Eks uisuväljakuid on Põlvamaal ja üle Eesti järgemööda avatud palju – soodsad ilmastikuolud panid otsima võimalusi, kuidas ja kuhu uisuplats rajada,“ sõnas maanteemuuseumi turundus- ja kommunikatsioonijuht Kanni Kallastu. „Meie uisuväljak on aga hoopis eriilmeline ning lisab ekstra põnevust just oma liikumisvõimaluste ja väljanägemise poolest,“ täpsustas Kallastu. Uisud tuleb igal uisutamise huvilisel siiski omal kaasa võtta.

Maanteemuuseumi uisuväljak on avatud igal nädalavahetustel kell 12-17, mil jää on hooldatud ning kohapeal muuseumi töötaja, kes vajadusel uisutajaid abistab ning ohutuse tagamiseks kiivreid jagab. Muul ajal uisuväljaku hooldust ei toimu. Uisuväljak on avatud, kuni jää püsib.

KU päevatoimetaja