KÜLMALINNA TALVETRALLIL KASVATATI PURIKAID

Melu talvetrallil. Esiplaanil sündmuse eestvedaja Raul Taul. Foto: Marge Tasur

Eile peeti Jõgeval külmalinna talvetralli. Viimaste aastate soojade ilmade tõttu on tulnud sageli võistelda sügavkülmikus valmistatud purikate sulatamises. Ent selle aasta krõbe talveilm lubas lisaks sulatamisele ka uhkeid jääpurikad kasvatada.

Kui usinamate sulatajate valatud veenire all andsid purikad alla esimeste minutitega, siis pühendunud purikakasvatajad otsustasid võtta talvest maksimumi ning pühendasid purika loomisele pea paar tundi. Üksteist püüti üle trumbata nii purika pikkuses, ümbermõõdus kui arvukuses. Lõpuks võitis ikka rõõm mõnusast talveilmast.

Lisaks traditsioonilisele purikavõistlusele said soovijad mekkida lõkkes küpsetatud kartulit „Jõgeva kollane“. Inimesed panid tantsima ja hoolitsesid külma peletamise eest Monika Tuvi ja Rainer Rebane. Mõnusat muusikat esitasid Kristjan & Co.

Rohkelt talverõõmu oli ka lastel, kes said sõita hobusaaniga, silitada miniloomaias küülikuid, eeslit ning poni. Julgemad tegid aga suusahüppeid marumäel.

Talvetrall kulmineerus Flaamose tuleetendusega. Nemad süütasid linlaste jõulupuudest kuhjatud kuuselõkke.

Jõgeva on tuntud külmalinnana, sest 1940. aasta 17. jaanuaril registreeriti Jõgeva ilmajaamas Eesti külmarekord -43,5 °C, mis on püsinud praeguseni.

KU päevatoimetaja