PÜHAPÄEVAL KUULUTATAKSE JÕGEVAL JÕULURAHU KOGU EESTILE

Jõulukuusk Jõgeva kultuurimaa ees. Foto: Johannes Haav

Kolmandal advendil, 13. detsembril kell 16 kuulutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestile.

Jõuluootuse tervitused annavad edasi Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, Riigikogu esimene aseesimees Helir-Valdor Seeder, Jõgeva vallavolikogu esimees ja Riigikogu liige Aivar Kokk ning Jõgeva vallavanem Tiit Lääne.

Jõulurahu tule süütavad peapiiskop Urmas Viilma, president Kersti Kaljulaid ning Riigikogu esimene aseesimees Helir-Valdor Seeder. Kõigil soovijail on võimalik oma laternaga jõulurahutuld ka koju viia.

Jõgeva jõulukuusel süütavad kolmanda advendiküünla vallavolikogu esimees Aivar Kokk ja vallavanem Tiit Lääne.

Jõulurahu väljakuulutamisele järgneb kell 17 advendikontsert Jõgeva kultuurikeskuses. Esineb tšellokvartett C-JAM. Kontserdile on vaba sissepääs, ent järgida tuleb viiruseohust tingitud turvareegleid.

Üle-eestilist jõulurahu kuulutatakse Jõgeval välja 15. korda.

Jõulurahu väljakuulutamisega samal päeval saab teoks Jõgeva jõulujooks. Kümnekilomeetrisele distantsile, mis kulgeb mööda kõvakattega tänavaid, on oodatud nii jooksjad kui ka kepikõndijad. Start antakse kell 12.

KU päevatoimetaja