TUNNUSTATI AASTA VABATAHTLIKKE TEGIJAID

SA Teaduskeskus AHHAA on Aasta ettevõte 2020. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Külaliikumine Kodukant ja Vabaühenduste Liit tunnustasid täna Anija mõisas aasta vabatahtlikke ning kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Tunnustused andis üle ürituse patroon, president Kersti Kaljulaid.

“Vabatahtlikud on ühiskonnas justkui sidekude organismis – nad toetavad ja ühendavad. Nende panus ühiskonna toimimisse jääb liiga sageli tahaplaanile, kuid väärib kahtlemata hindamist ja tunnustust. Vabatahtlik teeb rohkem, kui enda toimimiseks vaja. See on lisapanus, tänu millele lahendatakse meie väikeses Eestis palju muresid,” ütles rahvastikuminister Riina Solman.

Vabatahtlike aumärgid saavad

Aasta vabatahtlikud: Kersti Ringmets – Kingitud Elu ja teised organisatsioonid; Triinu Tints – Viljatusravi tugikeskus ja MTÜ Vaikuse Lapsed; Urmas Tobias – abipolitseinik ja kaitseliitlane; Triinu Sink – Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus: Merle Purre – Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumine; Riho Tuisk – erinevad organisatsioonid; Sasha Gartman – Ära vaiki!

Aasta vabatahtlike kaasajad ja juhendajad: Anne Kraubner – MTÜ Mondo MTÜ Viljandi Rattaklubi Mark Martin Kaalma – Eesti Meremuuseum

Aasta ettevõte: SA Teaduskeskus AHHAA

Kodanikuühiskonna aasta tegijad

Aasta vabaühendus – MTÜ Peaasjad
Aasta missiooniinimene – Kätlin Rohilaid-Aljaste
Aasta tegu – Kogukond aitab
Aasta avaliku võimu esindaja – Riigikantselei ja rahandusministeerium (Eesti 2035)
Aasta ettevõte – Jõhvi tehnoloogiakooli asutajad
Aasta innustaja – HK Unicorn Squad
Aasta pioneer – Rohetiiger

Kodanikuühiskonna aasta tegijaid tunnustab Vabaühenduste Liit alates 1996. aastast. Vabatahtlike tunnustussündmust korraldab Kodukant alates aastast 2005. Tunnustusüritust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärgiks on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

Vabaühenduste Liit ühendab avalikes huvides tegutsevaid vabaühendusi ja töötab selle nimel, et Eestis oleks mõjus kodanikuühiskond, kus inimesed tahavad, saavad ja oskavad osalemise ja koostöö kaudu ühiskondlikke muutusi juhtida.

KU päevatoimetaja