JAAK UIBU ETTEPANEK KOROONAKAHJUDE VÄHENDAMISEKS

Jaak Uibu, meditsiinidoktor. Foto: erakogu
Jaak Uibu, meditsiinidoktor. Foto: erakogu

Möödunud nädalal ei saanud Riigikogu enamuse toetust Eesti Reformierakonna eelnõu „Ettepaneku tegemine Vabariigi Valitsusele moodustada ekspertidest COVID-19 analüüsikomisjon” 220 OE.

Läbirääkimistel väljendati siiski palju õigeid ja vajalikke mõtteid, mida ähvardab kasutamata jätmine. Et see nii ei juhtuks, soovitasin meilikirjaga Reformierakonna fraktsioonil ellu kutsuda Riigikogus “Koroonakahjude minimeerimise toetusrühm”, kus saaks sihipäraselt rakendada Reformierakonna alarakendatud potentsiaali laias spektris ja ennenägematult pikka aega. Paraku minu kirjad jäid vastuseta.

Paar aastat tagasi tegutses Riigikogus Rein Ratase eestvedamisel Eesti rahvastiku toetusrühm, mis oli teokas. Mulle näib, et teokam kui hilisemad Rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjonid. Tean üksikasju, sest olin selle toetusrühma palgata konsultant. Seepärast arvan, et „Koroonakahjude minimeerimise toetusrühm“ võiks olla hea tahtmise ja juhtimise puhul tõhus institutsioon Riigikogu tasandil koroonakriisi ohjamisel Eestis.

Riigikogu päevakorda on võetud 22. oktoobril Eesti Reformierakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riiklik küsimus „Kuidas elada koroonaviirusega“ arutelu. Selle raames oleks võimalik läbi rääkida toetusrühma loomise vajalikkus ja võimalikkus. Niisuguse lootusega saatsin käesoleva kirja kõigile Riigikogu liikmetele seisukoha võtmiseks.

Jaak Uibu, D.Sc.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap