Fotod: PÄRNUS ISESEISVUSE VÄLJAKUL HEISATI PRESIDENDI LIPP

President Kersti Kaljulaid Pärnus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tänasest on Pärnu linn riigipea ametlikuks töökohaks kuni 25. septembrini, mille käigus on kavatsus külastada kõiki Pärnumaa omavalitsusi, seal toimetavaid ettevõtteid ja kogukondade eestvedajaid. Täna olid kõik oodatud Pärnu tervitamistseremooniale Iseseisvuse väljakul.

Juba aegsasti mängis väljaku lipumasti kõrval meeleolukaid lugusid puhkpilliorkester Saxon, mida dirigeerib Kaido Kivi. Rahvast oli igas eas – alates lasteaialastest kuni kõige eakamateni.


Täpselt kell 11 sõitis presidendi auto Rüütli tänavale, kus esimestena tervitasid Kersti Kaljulaidi linnapea Romek Kosenkranius ja volikogu esimees Andrei Korobeinik. Ühiselt sammuti Iseseisvuse väljaku keskele, kus seisatuti presidendi lipu heiskamiseks.

Tervituskõnes osundas linnapea, et enne Kaljulaidi on ka presidendid Päts ja Meri samuti Pärnus resideerunud.

Kaljulaid ütles, et peab oluliseks presidendi kantseli viimist riigi erinevatesse paikadesse, sest kõikjal väljapool pealinna on rohkem elu. Presidenti tervitas lauluga Pärnu Kuninga tänava põhikooli mudilaskoor.

Edasi liikus president teda tervitama tulnud rahva hulgas ja vestles mitmete inimestega.

Iseseisvuse väljakult suundus president Alevi kalmistule Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde, kus asetas pärja. Kaljulaid käis ka Rannapargis punast tamme istutamas ja kell 18.30 alustas ta pumptrack’i juurest rattasõitu nendega, kellel jätkus lusti temaga kaasa minna.

Veel on plaanis Pernova loodusmaja ja Raja lasteaia külastus ning Pärnu linnavolikoguga kohtumine. Esimese nädala sisse mahuvad ka Lääneranna valla ja Saarde valla külastus ning retk Soomaale.

Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna teatel annab pikemalt ühes piirkonnas töötamine võimaluse tunnustada ja esile tõsta selle regiooni tublisid inimesi ja ettevõtteid, lisaks kolib nendeks nädalateks Kadriorust Pärnusse hulk riigipea igapäevaseid tööülesandeid ja kohtumisi ning Pärnus saab näha ka mõnd pidulikumat sündmust. Nii on linnarahval võimalik näiteks 22. septembril saada osa Kuninga tänava põhikooli ees toimuvast volikirjade tseremooniast.

Riigipea peatub Pärnus Rannahotellis. Sarnaselt varasematele aastatele töötavad sel ajal Pärnus ka need presidendi kantselei töötajad, kes on seal toimuvate sündmuste ja kohtumistega vahetult seotud.

Urmas Saard

Samal teemal:

Piltuudis: KALJULAID ISTUTAS PÄRNU RANNAPARKI PUNASE TAMME