KINDRAL LAIDONERI XXI OLÜMPIATEATEJOOKS

Neljapäeval, 24. septembril antakse Viimsi mõisa õuelt lähe XXI Kindral Laidoneri olümpiateatejooksule, mis on kutsutud looma vaimset sidet kunagiste ja tänaste põlvkondade vahel – ühendades vabaduse sõnumi olümpia-aatega.

Jooks toimub traditsiooniliselt Viimsi mõisapargis – kindral Laidoneri kunagises kodus. Jooksurada kulgeb ühtlasi mööda Karulaugu terviserada. Võistluse täpne juhend leidub ja osavõtuks registreerimine toimub Eesti Spordiselts Kalevi kodulehel: www.eestikalev.ee

Kell 14.15 tervitavad jooksjaid Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem, Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa ja Viimsi vallavanem Illar Lemetti. Võistlejad asuvad lähtejoonele kell 15.00.

Võistkonnad on kaheksaliikmelised. Iga osaleja läbib 650 – 750 meetrit. Auhindu jagatakse viies erinevas võistlusklassis – kaitseväe ja kaitseliidu, põhikooliealiste õpilaste, gümnaasiumiealiste poiste ning eraldi tüdrukute, samuti sõpruskondade (korporatsioonid, spordiklubid) võistkondadele.

Iga võistlusklassi võitjat autasustatakse karikaga. Teatejooksu üldarvestuse kiireim võistkond pälvib rändkarika. Kiireima ringi jooksjad saavad eriauhinna.

23. – 30. septembrini tähistatakse nii Eestis kui kogu Euroopas spordinädalat. Olümpiateatejooksu korraldavad traditsiooniliselt Kindral Johan Laidoneri Selts, Eesti Spordiselts Kalev, Eesti Kaitsevägi ja Viimsi vald.

KU päevatoimetaja