TEADMISTEPÄEVAL, 1. SEPTEMBRIL HEISATAKSE LIPUD

Lipupäeval Raekülas heisatud majalipp. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Teadmistepäeval osutatakse erilist tähelepanu kooliteed alustajatele, kuid üldisemalt ka haridustöötajatele ning tähtsustatakse hariduse olulisust.

1. septembril algab tavapäraselt koolides õppetöö. Sel päeval alustavad väikesed kodanikud oma haridusteed, vanemad jätkavad sellel käimist. Vaimuvalguse poole püüdlemine on riigi, rahva ja üksikisiku edasise arengu alus.

Haridus- ja Teadusministeeriumi koostatud kogumikus „Tähtsamad tegemised 2020/2021. õppeaastal” on väljatoodud mõningased ligikaudsed arvud.

Nii asub algaval õppeaastal üldhariduskoolide statsionaarses õppes õppima ligi 155 000 õpilast. Esimesse klassi läheb tänavu ligi 14 200 õpilast. Põhikooli 1.–6. klassi asub õppima ligi 90 000 õpilast. Põhikooli 7.–9. klassi läheb ligi 42 000 õpilast. 10. klassi astub prognoositavalt ligi 8 500 ja 12. klassi statsionaarses õppes asub õppima ligi 7 000 noort. Kogu gümnaasiumis ehk 10.–12. klassis asub õppima ligi 23 000 noort.

Kooliaasta eel on Eestis 15 843 üldhariduskoolide õpetajat, 1963 kutseõppeasutuste õpetajat ja 7887 koolieelse lasteasutuse õpetajat.

Riigikantselei osundab, et lipupäevad räägivad meile olulistest sündmustest ja väärtustest: omariikluse loomisest, võitlusest vabaduse eest, pereväärtustest, hariduspüüetest, kultuurialustest ja demokraatia tähtsusest. Lipupäevadel heisatakse terve Eestimaa lipuehtesse.

KU päevatoimetaja