KUREMAA TUULIKU TIIBADE TAASTAMIST TOETATAKSE ANNETUSTEGA

Murtud tiivaga Kuremaa tuulik. Foto: Jaan Lukas

11. juulil said tormis kannatada Kuremaa tuuleveski tiivad. Paljud kohalikud ja kaugemad inimesed on avaldanud soovi veski tiibade taastamisel abiks olla.

Laupäeval 18 . juulil toimunud Kuremaa kohvikutepäeval liikusid kohaliku kultuuriseltsi Jensel tantsurühma naised mööda asulat ja kogusid tiibade taastamiseks annetusi. Annetajatele jagati kingituseks muffineid. Kuurortkorteri kohviku pidajad otsustasid annetada kümnendiku läbimüügist veski tiibade taastamiseks.

Kuremaa tuuliku veskimees ja giid Priidu Raudkats. Foto: Jaan Lukas

Lisaks sellele pandi Kuremaa mõisa peahoonesse üles annetuste kast, mis jääb sinna pikemaks ajaks. Kes eelistab pangaülekannet, saab teha ülekande MTÜ Kuremaa Lossi Fondi arveldusarvele, kasutades märksõna „Veski tiivad“. Fondi arveldusarve number on EE641010220269492229. Sihtasutuse Kuremaa Turismi- ja Arenduskeskus juhatuse liikme Tiina Tegelmanni sõnul pole praegu veel teada, kui palju veski tiibade taastamine maksma läheb.

Kuremaa mõisa hoonetekompleksi kuuluv Kuremaa tuulik avati renoveerituna 2009. aastal. Tuuliku esimesel korrusel asub kaminaga peosaal ja müügilett. Teine korrus on näituste ja koolituste jaoks. Kolmandal korrusel on ekspositsioon Eestis leiduvatest Hollandi tüüpi tuulikutest.

Jaan Lukas