MAARDU TÄHISTAB 40. SÜNNIPÄEVA MITMEKESISE KAVAGA

Maardu. Foto: Maardu linnavalitsus

17. juulil täitub Maardul 40 aastat linna staatuse saamisest. Maardu linnavalitsus koostöös Kultuuri ja Infokeskuse ja teiste partneritega korraldab sünnipäeva tähistamiseks mitmekesise kavaga pidustuse, mis kestab 11. juulist 18. juulini.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul on Maardu linn tõestanud oma elujõulisust ning võimekust areneda stabiilse jätkusuutlikusega. „See on meie ühine juubel ja ühine uhkuse tunne meie Maardu üle.” Linnapea lisas, et juubeli tähistamine toimub tänavu epideemia tõttu küll väiksemas mahus, ennetades riske inimeste tervisele, kuid kava on tõepoolest huvitav ja mitmekesine. „Ootame lapsi, lapsevanemaid ja lapselapsevanemaid linna juubelit tähistama!”

Juubelinädal algab laupäeval metsapargis toimuva murdmaajooksu ja tervisekäimisega, milles osalemine on kõigile tasuta. 7-12-aastased lapsed saavad jõudu katsuda ühe kilomeetri jooksus. Täiskasvanud ja vanemad kui 13-aastased noored jooksevad kolm või viis kilomeetrit.

Pühapäeval toimub Maardus traditsiooniline laste liiklusvahendite rongkäik. Fantaasiarikalt kaunistatud lastekärude ja vankrite, jalgrataste ja tõukerataste, nukukärude või mänguautode omanikud kogunevad Pärli Keskuse juurde, kust alustatakse liikumist linna peatänavat mööda Vaba Aja Keskusesse. Rongkäigu lõppedes toimub parimate osavõtjate autasustamine.

Reedel tänatakse innukaid linnaelanikke, kodanikeühendusi ja autasustatakse Maardu 40. juubelile pühendatud loominguliste konkursside noori võitjaid.

Juubelinädalal toimub linnas tantsu- ja vokaalkollektiivide festivali Maardu-F-Eestis, mille parimate esinejate gala-kontserti võib vaadata ka online ülekandena veebilehelt.

Juubelisündmustik kulmineerib laupäeval kogupereüritustega, mis toimuvad Muugal ja Kallaveres.

Muugal esineb tsirkusekavaga Eesti kõige kuulsam akrobaat Vello Vaher.

Kallaveres ootab külastajaid Maardu Rahvamaja laste talentide kontsert ja leiab aset palju muud põnevat.

KU päevatoimetaja