PEAMINISTRI TÄNU ERIOLUKORDA LAHENDADA AIDANUD INIMESTELE

Peaminister Jüri Ratase tänuüritus Tallinna botaanikaaias. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Jüri Ratas tänas täna Tallinna botaanikaaias toimunud tänukontserdil eri elualade esindajaid, kes aitasid lahendada koroonaviirusest põhjustatud eriolukorda.

Stenbocki maja teatel tänas Ratas oma kõnes tervishoiutöötajaid, teadlasi, päästeametnikke, politseinikke, kaitseväelasi ja kaitseliitlasi, Terviseameti ja Häirekeskuse töötajaid, ettevõtjaid, ametnikke, haridus- ja sotsiaaltöötajaid, diplomaate ja konsulaartöötajaid, ajakirjanikke ja meediatöötajaid, vabatahtlikke, kohalike omavalitsuste ja põhiseaduslike institutsioonide esindajaid ning kõiki Eestimaa inimesi.

“Te kõik olete teeninud ära suure tänu ja tunnustuse. Teie töö ja panus ka kriisi kõige kriitilisematel hetkedel väärib siirast imetlust,” ütles ta. “Kõigi eestimaalaste käitumine on olnud neil rasketel kuudel väga mõistlik. Mitte ükski piirang ega keeld ei töötaks, kui me neisse ei usuks ega nende järgi oma käitumist ei seaks.”

Ratase sõnul oleme nii ühiskonnana kui ka igaüks eraldi olnud raskes olukorras, kuid proovinud toetuda parimatele nõuannetele ja leida koos õigeid lahendusi ning saanud ühiselt hakkama. “Me oleme seni tulnud toime ning saame võitu ka siis, kui viirus uue lainena tagasi tuleb, toetudes omandatud kogemustele ja teadmistele, kaitstes oma lähedasi, naabreid ja ametikaaslasi ning hoides tervet ühiskonda ja meie igapäevaelu,” ütles peaminister.

KU päevatoimetaja