KUREMAAST SAAB JÕGEVA VALLA SUVEKESKUS

Hetk mulluselt suvekeskuse avamiselt. Torma ja Vaiatu rahvamaja kultuurijuht Liina Abram annab aastaajakeskuste tunnusmeene üle Sihtasutuse Kuremaa Turismi- ja Arenduskeskus juhatuse liikmele Tiina Tegelmannile (vasakul). Foto: Riina Mägi

Samanimelise järve kaldal asuvast Kuremaast saab homme Jõgeva valla suvekeskus. Valla kevadkeskuse Torma esindajad annavad aastaajakeskuse tiitli ja tunnusmeene kuremaalastele üle kell 20 Kuremaa rannas.

Tervitama tuleb abivallavanem Aive Tamm, järgneb kontsert, millel astuvad üles Kuremaa kultuuriseltsi Jensel kollektiivid, Jõgeva meeskoor Mehis ning tuntud muusikud Marek Sadam ja Tõnu Laikre.

Kuremaa kultuurisuvele annavadki tooni kontserdid. Kuulata saab kooride esinemist, klassikalist soololaulu, džässi, poppi ja pärimusmuusikat. Nagu mitmel varasemal aastal, toob tänavugi Kuremaa suvesse elevust kohvikutepäev. Seda peetakse 18. juulil. Mõisa peahoones võõrustatakse kahel juuli- ja kahel augustipäeval üle-eestilises Unustatud Mõisate külastusmängus osalejaid. 31. juulist 2. augustini peetakse Kuremaal klubi Jõgeva MC eestvedamisel XXIX motomatkajate kokkutulekut Jõgevatreff. Septembris annab Kuremaa „teatepulga“ üle sügiskeskusele Palamusele.

Valla piirkondi hakati eri aastaaegadel fookusse tõstma pärast Jõgeva linnast ning kolmest vallast ühtse suure Jõgeva valla moodustamist. Valla kevadkeskus on Torma, suvekeskus Kuremaa, sügiskeskus Palamuse ja talvekeskus Jõgeva.

KU päevatoimetaja