RAPLA KIRIKUMUUSIKA FESTIVALI AJAKAVA

Rapla Maarja-Magdaleena kirik. Foto: Urmas Saard / Külauudised

XXVIII Rapla Kirikumuusika festival avab uksed 2. juulil Rapla Maarja-Magdaleena kirikus, ettekandele tuleb Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi looming. 12. juulil toimuval lõppkontserdil on laval Estonian Voices ja Kadri Voorand. Festivali korraldajaks on Muusikute fond PLMF.

“Oli palju kahtlusi, kas sel aastal saab festival üldse toimuda”, ütleb festivali kunstiline juht Pille Lill ja lisab: “vaatamata kõigele on Eesti suurepärased muusikud, muusikakollektiivid ja pühakojad andnud nõusoleku ning ootame publikut 2.-12. juulini saama osa kõrgetasemelistest kontsertidest”.

Avakontserdil Pärt&Pärt esineb Rapla kirikus 2. juulil kell 19 Voces Tallinna koor ja orkester Risto Joosti dirigeerimisel. Kõlavad suurmeister Arvo Pärdi “Siluani laul” ja “Aadama itk” ning Pärt Uusbergi “Kiituselaul” ja “Et kiitke Jumalat, kes on nii helde”. Õnnistuse festivalile annab patroonina EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega toimub vestlus-kohtumine enne avakontserti kell 18.00 Rapla kiriku aias.

Märjamaa kirikus tuleb lavale 3. juulil kell 19 tunnustatud vokaalansambel Heinavanker ja Vahastu kirikus rõõmustab 4. juulil kell 19 külastajaid Arsise Kellade Ansambel.

Intiimsemas meeleolus saab festivalil kuulda mitmeid Eesti väljapaistvaid muusikuid ja tipp-interpreete:
6. juulil kell 19 on Käru kirik vokaalmuusika päralt, esinevad Marion Melnik (sopran), Kadi Jürgens (mezzosopran, Eesti/Belgia), Aare Saal (bariton, RO Estonia) ja orelil Tiia Tenno;
9. juulil kell 19 viivad Hageri Vennastekoguduse palvemajas publiku jazzvespritega “Üle ajamägede” Tõnu Naissoo (klaver), Margot Suur (vokaal), Taavo Remmel (kontrabass), Ahto Aabner (löökpillid) ning Jaan J. Leppik (lugeja). Kontserdile järgneb vestlus-kohtumine Tõnu Naissooga;
10. juulil kell 19 musitseerib Kehtna kirikus klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk.

X Rahvusvaheline Rapla Lauljate Suvekool ootab lauluhuvilisi registreeruma ka sel aastal. Lauluoskusi aitavad lihvida Pille Lill, Monika Hauswalter (Saksamaa) ja RO Estonia solist Aare Saal. Suvekooli lõppkontsert toimub Rapla Kultuurikeskuses 5. juulil kell 19 ning seal astuvad kõrvuti suvekoolis osalenud solistidega lavale ka juhendajad Pille Lill ja Aare Saal.

Festivali lõpetab 14. juulil Rapla kirikus Estonian Voices, üks Eesti tunnustatumaid vokaalansambleid.

Korraldajad avaldavad siirast tänu kõigile toetajatele, peasponsorid on Akzo Nobel AS ja Harviker OÜ, toetajad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Rapla vald, Raplamaa Omavalitsuste Liit, mitmed Raplamaa omavalitsused, Selver, Piletilevi jpt.

Festivali korraldamisel peame silmas kõiki ohutusreegleid, et mitte külastajaid soovimatult ohtu seada. Seoses sellega soovitavad korraldajad kontserdikülastajatel osta piletid hinnaga 7€-15€ eelnevalt Piletilevi müügikeskkonna kaudu, kas interneti teel või Piletilevi kontoritest. Piletite arv on piiratud!

Festivali kava koos esinejate fotode ja cv-dega on nähtav www.raplafestival.ee.

Pille Lill
festivali kunstiline juht