PÕLTSAMAA KUTSUB EESTI LIPU 136. SÜNNIPÄEVAKS LOOMA OMA LIPPU

Põltsamaal 2009 aasta vabaõhuetendusel “Lipu sünd”. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Põltsamaa kui esimese sinimustvalge õmblemispaik kutsub kõiki täna-homme looma ja pildistama põnevaid versioone oma Eesti lipust.

Põltsamaa on tähistanud suurejooneliselt nulli ja viiega lõppevaid sünnipäevi. Mullu moodustati selleks maailma pikim Eesti lipp, varem on korraldatud uhkeid rongkäike ja näitemänge. Teistel aastatel on sünnipäeva meenutamisel olnud kandev roll Põltsamaa Ühisgümnaasiumil, kes on korraldanud 5. klasside õpilastele õppepäeva „Eesti lipu õmblemise lugu Põltsamaal”.

Kuna tänavu on õppetöö olnud häiritud, kutsub Põltsamaa kõiki lapsi looma sel päeval oma sinimustvalget. Lipu võib joonistada, panna kokku legoklotsidest, kasutada selleks kodus või looduses leiduvaid ootamatuid ja põnevaid esemeid. Väga vahva oleks, kui tehakse oma lipust pildi ja saadetakse selle aadressile meedia@poltsamaa.ee. Laekunud fotodest soovitakse kokku panna toreda virtuaalse näituse.

Põltsamaal õmmeldud esimene sinimustvalge õnnistati Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna Otepää kirikus just 4. juunil. Aasta oli siis 1884. Riigilipuks kinnitati trikoloor 21. novembril 1918.

KU päevatoimetaja