TALLINNA TÄNAVAL MÖÖDUJAID RÜNNANUD MEHE PIDAS KINNI G4S TURVATÖÖTAJA

Illustreeriv pilt turvateenistuse G4S autost. Foto: Urmas Saard / Külauudised

G4S Eesti kommunikatsioonijuhI teatel pidas neljapäeva õhtul turvaettevõtte patrull kinni Tallinna kesklinnas narkojoobe tunnustega mehe, kes oli koos ühe naisterahvaga linnatänaval möödakäijaid rünnanud.

28. mail enne kella 22 märkas G4S turvatöötaja, kuidas Tartu maanteel üks mees ja naine üritavad rünnata tänaval möödakäijaid.

Turvatöötaja teavitas toimuvast politseid ja läks agressiivseid isikuid korrale kutsuma. Teda nähes hakkasid mees ja naine erinevates suundades ära jooksma. G4S patrull järgnes meesterahvale, kes K. A. Hermanni tänaval seisma jäi. Turvatöötaja peatas patrullauto, mida 30ndates aastates mees rusikatega taguma asus ja sõidukisse üritas tungida.

Turvatöötaja pidas mehe kinni ja jäi ootama politseid, kes saabus mõne minutiga.

Politseile üle antud mees oli turvatöötaja sõnul narkojoobe tunnustega. Mehega kaasas olnud naise tabasid politseinikud. Kinnipeetud toimetati kainenema.

Juhtunust teatas G4S-ile ka üks sündmuse pealtnägija, kelle sõnul jäi turvatöötaja olukorras rahulikuks, kuid tegutses mõjusalt. „Kuulsime aknast valju lärmi ja jõudsime olukorda uurima hetkel, mil räuskav ja ilmselgelt mingi uimasti mõju all olev isik ründas G4S autot. Turvatöötaja reageeris kohe ja väga professionaalselt,“ kirjutas pealtnägija. „Kiiresti oli kaabakas maha võetud ja käed selja taha kinni painutatud, siis asuti politseid ootama. Hea tunne, et meie ümber leidub tublisid inimesi, kes rahu ja korda säilitada aitavad!“ lisas ta.

KU Päevatoimetaja