SAABUVA SUVE SUURIM TOIDUPIDU PEETAKSE PEIPSI ÄÄRES

Varnja köök Peipsi veerel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Peipsi kandi rahvas kutsub kõiki Eestimaa gurmaane nautima parimat toitu festivalil „III Peipsi Toidu Tänav 175 km”. 22.-23. augustil avavad oma uksed pop-up restoranid, mis pakuvad ainult ja ainult Peipsi Toitu.

Kõik need vabaõhurestoranid on laiali paigutatud 175-kilomeetrisele järveäärsele trassile, seega on võimalik vältida suuri rahvakogunemisi ja ei seata ohtu kellegi tervist. Külastajatele pakutakse kõike kõige paremat, mis kohalikust toormest üldse valmistada saab, nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aksendiga valmistatud roogasid.

Peipsi Toidu Tänav toimub sel aastal kolmandat korda ja on siiani olnud väga populaarne nädalavahetuse veetmise koht kogu perele. Augusti lõpp on Peipsimaal kõige rikkalikum aeg just toidu poolest- valminud on kõik aiaviljad, metsades on seened ja ulukid, järvest tuleb värsket kala, ja kõik see on värske, lõhnav ning mahlane.

On suur lust sellest kõigest toitu valmistada ja teistelegi pakkuda. Seetõttu on avatud ka kõik meie toiduteel olevad müügipunktid, et külalised saaksid sellest rikkalikust sahvrist kaasa osta kogu aastaks vajamineva toidupoolise.

Oleme Eestimaa Sahver!

Ka sel aastal on avatud jupike Peipsi Toidu Veetänavat, kus ujuvrestoranidel tehakse sõitu ja toitu, liikudes mööda Emajõge.

Pop-up restoranid on avatud 22.augustil kell 11-21 ja 23.augustil kell 11-17.

Peipsi Toidu Tänavat korraldab MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök koos Peipsi Toit võrgustiku liikmetega. Lisaks sellele suurepärasele augustilõpu üritusele korraldame juulis ka kogu Peipsimaa suurimat ja populaarseimat Rääbisefestivali.

Sel aastal toimub Rääbisefestival 18.juulil kell 10-17. Planeerime Rääbisefestivali teha inimkontaktohutuks, seega toimuvad erinevad müügikohad, õpitoad ja tegevused laialipillutatult mööda Kasepää ridaküla Jõgevamaal. Tuleb samuti tore ja ilus Peipsi Toidu nautimise päev kogu perele!

Tule naudi ja rõõmusta oma maitsemeeli ka sel suvel!

Peipsi Toidu Tänav 2019 video: https://drive.google.com/open?id=1gBXeYbl1Z4IvqzZQlj5r02HuLLyaSD-1
Rääbisefestival 2019 video: https://drive.google.com/open?id=1yZMzcts9roC6iLv54zuUOoT80qkzOIzz

Triinu Akkermann, Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ