BIOLOOGILISE MITMEKESISUSE PÄEVA TÄHISTATAKSE PEIPSIMAA ELURIKKUST TUTVUSTAVA MÄLUMÄNGUGA

Rannapungerja jõgi suubumas Peipsisse. Foto: Ederi Ojasoo

22. mail tähistatakse rahvusvahelist elustiku ehk bioloogilise mitmekesisuse päeva. Bioloogiline mitmekesisus ehk elurikkus Maal teeb meie planeedi elamiskõlblikuks ja kauniks. Peipsi Koostöö Keskus kutsub bioloogilise mitmekesisuse päeva tähistama Peipsimaa elurikkust tutvustava veebiviktoriini lahendamisega.

Elustiku mitmekesisuse päeval võiksime korraks mõelda, et me kõik oleme vastutavad looduse kaitsmise ja selle säilimise eest. Bioloogilise mitmekesisuse päeva eesmärgiks on suurendada arusaamist looduse mitmekesisusest ja selle kasulikkusest. Selleks et teinekord paremini märgata Peipsimaa loodust, võib veidi mõelda meie ümber olevale elurikkusele ja oma teadmised proovile panna Peipsi randade elurikkust tutvustava viktoriiniga.

Kalurid Peipsi järvel. Foto: Margit Säre

Peipsi Koostöö Keskus koos Arne Aderiga on koostanud Peipsi randade elurikkuse veebiviktoriini, mis aitab paremini tundma õppida Peipsimaa looduse mitmekesisust ja selles peituvaid saladusi. Viktoriin sisaldab 25 küsimust ja 25 Peipsi elurikkust ja keskkonda selgitavat lühilugu, mis nii suurele kui ka väikesele huvilise annavad põnevaid teadmisi. Kas teadsid, et Peipsi on Põhja-Euroopa kalarikkaim järv, kust võib leida 37 liiki kalu ja sõõrsuid. Ja siin on nähtud 266 liiki linde!

Peipsi randade elurikkuse veebiviktoriin on loodud“Green Mind” projekti raames, mida rahastab Eesti-Vene piiriülese koostöö programm 2014-2020 ja kaasrahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

KU päevatoimetaja