TARTU ÜLIKOOLI VÄÄRIKATE ÜLIKOOLI LÕPETAMINE VIDEOSILLA TEEL


Mari Suurväli viib Pärnu väärikate ülikooli suveülikooli kuulajad 2015. a juulis Kuresaarde õppereisile. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eile toimus väärikate ülikooli 2019/20. õppeaasta lõpetamine video vahendusel. 37 minuti kestel näeb ja kuuleb õppeprorektor Aune Valgu tervitust väärikate ülikoolis õppijatele, professor Tõnu Lehtsaare õppeaasta lõpuloengut „Hetke tähendus“ ja väärikate ülikooli programmijuhtide tervitusi.

Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustas oma tegevust 2010. aastal Pärnus ja Tartus. Tänaseks toimuvad väärikate ülikooli programmid üle Eesti: Pärnus, Tartus, Tallinnas (eesti ja vene keeles), Viljandis, Narvas (vene keeles), Valgas, Kuressaares, Türil, Keilas ning esimest aastat ka Viimsis, Põlvas ja Elvas.

Väärikate ülikooli loengutel ja seminaridel käsitletakse silmaringi laiendavaid ja aktuaalseid teemasid. Osalema on oodatud kõik avatud mõttemaailmaga huvilised vanuses 50+ (Tallinnas 60+). Kõik õppijad, kes on osalenud vähemalt 75% loengutest, saavad Tartu Ülikooli täiendusõppe tõendi.

Tartu Ülikooli väärikate ülikooli programme toetavad Haridus- ja Teadusministeerium, kohalikud omavalitsused ja eraettevõtjad.

Info uue õppeaasta programmide kohta lisatakse kodulehele 1. septembriks.

Mari Suurväli, Väärikate ülikooli programmijuht Pärnus, tsiteerib tervituseks Esther Baldwin York’i:

Iga päev on meile kingitus.

Ava see ja rõõmustagem selle üle!

Elagem igal päeval

külluslikult ja kaunilt

nii kaua kui see kestab.

„Päikselist suve ja kohtumiseni,” öeldakse video lõputiitris.

Vaata videot siit

KU päevatoimetaja