G4S TURVATÖÖTAJA PÄÄSTIS VÕRUS PÕLENGUST NAISE

Nublu suitsu- ja vinguanduri häiresignaal ning G4S turvatöötaja kiire reageerimine päästis Võrus keskealise naise vingusurmast.

Nublu laes
Nublu laes

Reedel kell 10.51 sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahju häireteate Võrus asuvasse eramusse paigaldatud Nublu suitsu- ja vinguandurilt. Kuna G4Si kõnedele ei vastatud, saadeti olukorda kontrollima turvaettevõtte patrull. Kell 11 sündmuskohale jõudnud turvatöötaja märkas, et teise korruse aken on tuulutusasendis ja sealt tuleb suitsu.

Maja uksele tuli koputuse peale vastu alumisel korrusel elav pererahvas, kes Nublu suitsu- ja vinguanduri häiresignaali kuuldes ohtu ei tajunud. „Nad ei saanud aru, misasi see piniseb,“ ütles turvatöötaja Siim-Olaf.

Koos mindi ülemisel korrusel elava naise ukse taha, kuid koputuste ja hõikamiste peale keegi ei reageerinud. Turvatöötaja teavitas juhtunust häirekeskust ja alumisel korrusel elav mees läks tooma kirvest, millega murti uks lahti. Lõhkumisest tingitud müra peale ärkas ka naine ja tuli uksele vastu.

„Ma arvan, et ta olekski sinna magama jäänud kui me poleks reageerinud. Mul siiamaani annab kurgus tunda see suits,“ rääkis turvatöötaja. Tema sõnul olid toad suitsu täis ja seal olnud naine suitsust ja vingust üsna segaduses. Ta oli arvatavasti süüa tehes magama jäänud. Kohale jõudnud päästjad leidsid ahjust kõrbema läinud toidu.

Kiirabimeedikud vaatasid naise üle, viimane tunnistas neile, et oli alkoholi tarvitanud. Haiglaravi ta siiski ei vajanud.

Nublu on suitsu- ja vinguandur, mis lisaks valjule häiresignaalile saadab häireteate turvaettevõtte G4S juhtimiskeskusele, kes võtab kliendiga ühendust ja küsib, kas on abi vaja saata. Vajadusel saadetakse appi lähim patrull või vabatahtlikud päästjad.

Nublu suitsu- ja vinguanduri teenust kasutab enam kui 16 000 pere üle Eesti.

Print

 

 KU päevatoimetaja

 

Samal teemal:

Suitsuandurid jõulukingiks Sindi gümnaasiumi õpilastele. Foto Urmas Saard

 

 

 

Et ei korduks Ihaste taolist tragöödiat