OTEPÄÄ TALVEÖÖS LAULDI ARMASTUSEST JA LUMEST

25. jaanuari õhtul täitus Otepää Kultuurimaja park meeleolukast muusikast – toimus VI Talveöölaulupidu, mis oli sellel aastal pühendatud armastusele.

Otepää talveöös kõlasid laulud lumest ja armastusest. Foto Monika Otrokova
Otepää talveöös kõlasid laulud lumest ja armastusest. Foto: Monika Otrokova

[pullquote]Laval oli 10 koori ja 120 lauljat, kaasa laulis ca 500 pealtvaatajat.[/pullquote]Tuledega valgustatud õdusas kultuurimaja pargis kõlas 18 eestikeelset laulu Alen Veziko, Margit Tali, Allan Kasuka ja Jorma Riivaldi esituses. Saateks mängis Margit Tali bänd (Margit Tali, Andres Vago, Silver Sirp, Keio Münti), õhtut juhtis Mare Taar. Talveöölaulupeol ütles tervitussõnad Otepää valla poolt vallavalitsuse kultuurispetsialist Valdur Sepp.

Laval oli 10 koori ja 120 lauljat, kaasa laulis ca 500 pealtvaatajat. Laulma olid tulnud Segakoor KARP (Tartu), Maarja – Magdaleena Segakoor (Tartumaa), Valga Kammerkoor (Valga), naisansambel Lüüra (Kambja), Naiskoor Domina (Tartu), Urvaste segaansambel (Võrumaa), Naisansambel Hermes (Tõrva, Valgamaa), Segakoor Rõõm (Valga), Naiskoor Helletajad (Tartumaa), Naisansambel HarMõn (Valgamaa – Võrumaa).

Lisaks laulmisele sai külastada Nõuni noorte kohvikut Kultuurikuuris ja osta kehakinnitust välipuhvetist. Pealtvaatajad said ennast soojendada lõkke paistel.

„Siirad tänusõnad Talvelaulupeo idee algatajatele Siim Kaldale ning Margus Mällile,“ ütles Talvelaulupeo üks peakorraldajatest, Otepää Kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja Merle Soonberg. „Suured tänusõnad abilistele: Lille Tali, Heidi Soonberg, Indrek Riivald, Adam Illingworth, Lauri Kool ja tema abiline Kaupo.“

Talveöölaulupeo korraldas Otepää Kultuurikeskused, toetab Otepää vald ja Eesti Kultuurkapital. Lavakujunduse tegi Otepää Kultuurikeskuste loomejuht Merilin Kirbits.

KU päevatoimetaja