PÄRNUS AVATAKSE UUS LASTEAED

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku asutada 1. augustist Pärnu Raja Lasteaed ning liita sellega praegused lasteaiad Pillerpall ja Kelluke, mis lõpetavad tegevuse.

Ehitusjärgus Raja tänava lasteaed-ujula. Foto: Urmas Saard
Ehitusjärgus Raja tänava lasteaed-ujula. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Lapsed kolitakse majja 1. septembriks[/pullquote]Raja tänav 7 kerkivast lasteaed-ujulast saab Eesti üks kaasaegsemaid lasteaedu. Kompleks koosneb päikesekujulisest lasteaiast, ujulast, staadionist, välilavast, parklast ja hoovil asuvatest mänguväljakutest. „Eritellimusega mööbel, liikluslinnak, erinevad mänguväljakud, väikesed ja suured kelgumäed, staadion, basseinid, mullivann, muusika- ja võimlemissaal, galeriid, katusel asetsevad päikesepaneelid ja palju muud põnevat teevad sellest Eesti ühe moodsaima lasteaia,“ kirjeldas Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

10,6 miljonit eurot maksev lasteaed-ujula valmib selle aasta juunis. 4 039 200 euroga toetab ettevõtmist Euroopa Regionaalarengu Fond, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vald.

Esimene august on kuupäev, mil on kavas asutada Raja lasteaed kui asutus, liita sellega kaks praegust lasteaeda ja lõpetada liidetavate lasteasutuste tegevus. Lapsed kolitakse majja 1. septembriks, enne seda tuleb ruumid ette valmistada ja möbleerida.

Uus lasteaed mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma. Lasteaiakohti on planeeritud 190, neist 30 sõimekohta. Vastavalt kokkuleppele peab Pärnu linn tagama Häädemeeste vallale üheksa ja Tori vallale 44 lasteaiakohta kas selles või mõnes muus Pärnu munitsipaallasteaias.

Pillerpalli ja Kellukese lasteaia hooned on võrreldes teiste Pärnu lasteaedadega kõige kehvemas seisus. Pillerpalli hoones jätkab tegevust Pärnu Päikesekool ja tulevikus on kavas praeguse koolihoone asemele ehitada uus õppehoone. Kellukese lasteaia hoone tuleviku osas käivad veel arutelud, otsust langetatud pole. Pärast Raja tänava ujula kasutuselevõtmist sulgetakse ujula, mis asub Koidula gümnaasiumiga ühes hoones.

Pillerpalli ja Kellukese lasteaias käivate laste vanemad võivad valida lasteaiakoha kas uues Raja lasteaias või mõnes muus Pärnu lasteaias. Pillerpalli lasteaed asub Ülejõel ja kõik lapsevanemad ei pruugi soovida last Mai rajooni viia. Metsa tänaval asuv Kelluke on praegu Pärnu ainus vene õppekeelega lasteaed, Raja lasteaias avatakse keelekümblusrühmad. Rühmade arv sõltub vajadusest.

Volikogu hakkab uue lasteaia asutamist ja kahe lasteaia sellega liitmist arutama 6. veebruaril toimuval istungil.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

Nurgakivi kapsel asetatakse oma kohale. Foto Urmas Saard

 

 

 

30 aasta järel valmiv Pärnu uus lasteaiahoone sai nurgakivi

Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse Pärnus nurgakivi. Foto Pärnu linnavalitsus

 

 

 

Riigi üks kaasaegsemaid lasteaedasid saab nurgakivi

Marko Šorin, Pärnu abilinnapea. Foto Urmas Saard

 

 

 

Lähinädalatel algab Pärnus lasteaia ja ujula ehitus