Lähinädalatel algab Pärnus lasteaia ja ujula ehitus

Paari nädala pärast alustab OÜ Nordlin Ehitus ettevalmistustöödega, et ehitada Pärnusse 2020. aasta suveks uus lasteaed ja ujula.

Marko Šorin, Pärnu abilinnapea. Foto Urmas Saard
Marko Šorin, Pärnu abilinnapea. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Raja tänaval asuvast busside ümberpööramisplatsist kesklinna poole ehitatavad kaks hoonet on omavahel ühendatud.[/pullquote]„Viimati valmis täiesti uus lasteaed Pärnus 35 aastat tagasi. See oli Kastani lasteaed 1984. aastal, pärast seda on vanu maju üksnes renoveeritud. Ka uut ujulat on pärnakad pikisilmi oodanud,“ ütles abilinnapea Marko Šorin.

18 kuu jooksul valmivad Mai elamurajoonis lasteaed, ujula ja osa Raja tänavast. Päikest meenutav lasteaiahoone mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma. Ujula hoones on laste-, eel- ja põhibassein. Põhibassein on 25 meetrit pikk, seal saab ujuda kaheksal rajal.

Raja tänaval asuvast busside ümberpööramisplatsist kesklinna poole ehitatavad kaks hoonet on omavahel ühendatud. Mõlemad hooned on ühekorruselised, nende katusele paigaldatakse ligi 500 päikesepaneeli.

Ehitus maksab 10,6 miljonit eurot. Ujula ja tänavalõigu eest tasub täielikult linn, lasteaia ehitamiseks loodab linnavalitsus riigi tugikeskuselt saada veidi üle nelja miljoni euro toetust.

Nordlin Ehitus on kogenud ehitaja, kes on Pärnus varem renoveerinud Koidula riigigümnaasiumi. Eilsel kokkusaamisel ettevõtte juhtidega täpsustati ehituse üksikasju ja avaldati lootust, et koostöö kujuneb meeldivaks. „Tegemist on Pärnu jaoks väga olulise objektiga, mis pakub laste arendamiseks kaasaegseid võimalusi,“ rõhutas Šorin.

Teet Roosaar
Pärnu linnavalitsuse meedianõunik