Peipsimaale paigaldatakse „Nutikad pingid”

MTÜ Peipsimaa Turism juhataja Kadi Ploom tegi 10. detsembril Mustvee Kultuurikeskuses toimunud VIII Peipsimaa Arengufoorumil ettekande „Peipsimaal tehtud 2019, Peipsimaal tulemas 2020”. Samas tutvustas ka „Nutikate pinkide projekti”, mis võimaldab piirkonda veelgi mitmekülgsemalt ja atraktiivsemalt tundma õppida.

Moderaator Gaute Kivistik ja Peipsimaa Turism juhataja Kadi Ploom. Foto Tom Zuravljov
Moderaator Gaute Kivistik ja Peipsimaa Turism juhataja Kadi Ploom. Foto: Tom Zuravljov

Peipsimaa muuseumi rajaja Veronika Kookmaa. Foto erakogu
Peipsimaa muuseumi rajaja Veronika Kookmaa. Foto: erakogu

Ploomi sõnul saadi „Nutikate pinkide” projekti rahastamistaotlusele Leader programmist positiivse vastuse. „Innovaatilised pingid paigaldatakse Peipsimaal sagedamini külastatavatesse kohtadesse. Pinkide ekraanidelt näeb veebilehel vistipeipsi.com olevat üldist infot ja teavet piirkonna ettevõtete kohta. Pingid saavad energiat päikesepaneelidest ja on varustatud WiFi ühendusega,” rääkis Peipsimaa Turismi eestvedaja.

Ploom märkis sedagi, et Peipsimaa külastatavus välisturistide hulgas on tõusnud 17 protsenti. „Kõige rohkem paelub turiste Peipsimaa toit, elulaad ja kultuuritraditsioonid. Peipsimaa on esindatud messidel Tallinnas, Leedus, Lätis ja Pihkva hansapäevadel. Töötame välja ka uue messikontseptsiooni,” märkis Ploom.

Elamusterohke ettekandega „Unista suurelt” esines arengufoorumil Unistuste Agentuuri eestvedaja, mitmekülge loomeinimene Liina Pulges, kes teatas sedagi, et Peipsiääre vallas Kolkjas etendub järgmise aasta suvel Tartu Uue Teatri lavastusena näitemäng „Serafima ja Bogdan”.

Peipsimaa Arengufoorumil tunnustati paikkonna edukamaid tegijaid. Mitmed said aukirjad, eriti silmapaistnud aga Kuldkala kujud, mille valmistaja on Räpina loomemaja keraamik Helemall Maask.

„Kuldkala” laureaadid erinevates kategooriates

Tegus Peipsimaa Turismiarendaja 2019

          LIIS LAINEMÄE (Projekti Sibulatee eestvedaja)
          NATALJA TUMANOVA (Lohusuu kultuuriseltsi Logovest eestvedaja)
          LEO KÜTT (SA Räpia Inkubatsioonikeskuse juhataja)

Tubli Peipsimaa Turismitegu 2019

          PEIPSI TOIDU TÄNAV
          PEIPSI JÄRVEFESTIVAL
          PEIPSI ROMANTIKA

Atraktiivne Peipsimaa Turismiobjekt 2019

          ALUTAGUSE JUUST OÜ
          PEIPSIMAA MUUSEUM
          GERMANI TALU OÜ

Jaa Lukas