Pildigalerii: iidetulede öö Pärnu keskrannas

Täna hilisõhtul ühinesid Pärnu rannaliival kauni suvise tavaga väga paljud pärnakad ja linna külalised, et mööduvat suve meeldejäävalt lõpetada koos Indrek Palu ning Artist Group Non Grata tuleetendusega.

Artist Group Non Grata tuleetendus Pärnu keskrannas. Foto Urmas Saard
Artist Group Non Grata tuleetendus Pärnu keskrannas. Foto: Urmas Saard

Kui loojunud päikese taevapunagi hakkas taevaservalt kaduma, süttis rannahoone seene all seisnud pärnakast viiuldaja ja helilooja Indrek Palu valge kostüüm tillukeste tulede särasse. Viiulihelide järel hakkasid rannaliival liikuma suured punased tulelondid, mis suundusid veepiirile ehitatud installatsiooni juurde. Lõõmava tuleskulptuuri ilu tekitajaks olid Artist Group Non Grata taideetenduse kunstnikud, kelle keha katsid väga napid kostüümid. Tõrvikutega kõnniti ümber tuleinstallatsiooni. Ühe mehe suust purskus mitmel korral tuld.

Urmas Saard