Pääsküla koolis alustatakse ekstreemspordi huvitundidega

Pääsküla kooli 4.-6. klassi õpilastel on sel õppeaastal esmakordselt võimalus osaleda huvitunni raames Pääsküla siseskatepargis toimuvates ekstreemsporditundides. Septembri algusest detsembrini vältav projekt on Tallinnas esmakordne, kuid inspireeritud Pärnu koolidest, kes alustasid ekstreemsporditundidega sel kevadel.

Illustreeriv pilt Sindi skatepargis toimuvatest tõukeratturite trikitamistest. Foto Urmas Saard
Illustreeriv pilt Sindi skatepargis toimuvatest tõukeratturite trikitamistest. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Üle nädala toimuvate tundide käigus omandatud oskuseid näitavad lapsed viimasel tunnil, 11.detsembril, kuhu on oodatud ka lapsevanemad ja teised huvilised[/pullquote]„Antud algatuse eesmärk on tutvustada noortele ekstreemsporti, anda mitmekülgsemat haridust, vähendada laste passiivsust ja kombineerida formaalne õpe mitteformaalse õppega“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. „Meil on hea meel, et Pääsküla kooli uuendusmeelne juhtkond oli valmis pilootprojektis kaasa lööma ja loodame, et populaarne harrastus jõuab tänu sellele veel rohkemate lasteni“ jätkas Šillis. „Algajatele mõeldud tõukerattatrennidesse registreerimine algab esimesel koolinädalal ja esimene tund toimub juba 11. septembril. Üle nädala toimuvate tundide käigus omandatud oskuseid näitavad lapsed viimasel tunnil, 11.detsembril, kuhu on oodatud ka lapsevanemad ja teised huvilised, kes soovivad näha, mida nelja kuu jooksul õpitud on“ täpsustas Pääsküla kooli huvijuht Liis Enson.

Tõukerattatunde viib läbi 6-aastase treenerikogemusega MTÜ Keerdtrepp asutaja Mikael Parman. „Treeningutesse on oodatud noored algajad ekstreemspordihuvilised, kes soovivad uusi oskusi õppida, ennast proovile panna ja võibolla isegi uue hobi leida. Ekstreemspordi puhul on väga oluline ohutus, seepärast pöörame enne takistustele suundumist palju tähelepanu ka teooriale“ rääkis treener.

Ekstreemspordi huvitunnid saavad teoks Nõmme Linnaosa Valitsuse, Nõmme Vaba Aja Keskuse Pääsküla noortekeskuse, Pääsküla kooli ja MTÜ Keerdtrepi koostööl. Vajaminevad tõukerattad, kiivrid ja kaitsmed soetatakse Eesti Noorsootöö Keskuse projektikonkursi Varaait vol 15 eraldatud vahenditest.

Janika Kleemann
Nõmme linnaosa valitsuse terviseedenduse peaspetsialist