Pärnu kingib lastele 300 Lottemaa piletit

Pärnu linn kingib lastekaitsepäeva eel paljulapselistele ja vähekindlustatud peredele 300 Lottemaa piletit, millega nad saavad 8. juunist 1. septembrini Lottemaa teemaparki külastada.

Lottemaal. Foto Urmas Saard
Lottemaal. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kutsun teisigi omavalitsusi üles ühinema Pärnu algatusega, millest on kasu nii piirkonnas elavatele lastele kui ettevõtlusele[/pullquote]„Soovime, et need lapsed, kelle vanematel ei pruugi jätkuda raha Lottemaa külastamiseks, saaksid seda sel aastal endale lubada. Pärnu lähedal on väga vahva teemapark ja oleks kahju, kui teatud osa kohalikke lapsi Lottemaad külastada ei saa,“ ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Lottemaa Teemapark OÜ osaniku Egon Elsteini sõnul teeb linn korraga kaht head asja: toetab lapsi ja kohalikku ettevõtlust. „Mujal riik toetab arendajate tegevust, meil teatri moodi asjal toetust pole. Kutsun teisigi omavalitsusi üles ühinema Pärnu algatusega, millest on kasu nii piirkonnas elavatele lastele kui ettevõtlusele,“ kõneles ta.

Lottemaa avab väravad 8. juunil. Külastajaid üllatatakse uue programmi, uute tegelaste, leiutiste ja atraktsioonidega.

„Talvel nägi ilmavalgust imearmas koeratüdruk Roosi. Lotte-preili on nüüd suur õde ja suurtel õdedel on tähtis roll väiksematele maailma tarkuste õpetamisel. Lisaks Roosile on Leiutajatekülla üks veider tegelane ilmunud – Batsill. Olukorras, kus tema arvab, et haigused on maailma kõige mõnusamad asjad ja neid võiks enesele hankida kohe mitu korraga, ei saa Dr Ave käed rüppes istuda. Ta on omale ehitanud kliiniku, kust mitte ükski patsient kurvalt minema ei jaluta,“ rääkis Lottemaa teemapark OÜ juhatuse liige Rein Malsub.

Lottemaa avab väravad 8. juunil

300st piletist 120 saavad suurpered, 140 toimetulekuraskustes pered. Ülejäänud jagunevad ajutiselt turvakodus või hooldusperedes elavate laste vahel. „Pileti saajatega võetakse ühendust, ise kuhugi tulema ei pea,“ lausus lastekaitseteenistuse juhataja Irene Peterson.

Eeskujuliikumine “Valge Õhupall” kutsub kõiki emasid ja isasid üles katkestama lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 11.11 üheks minutiks kõik muud tegevused, et teha oma lapsele pai. „Pai tehes näitame me hoolivust ja loome turvatunde, mida vajavad nii väikesed kui suured. Üks pai võib tähendada rohkem kui tuhat sõna,“ rääkis liikumise eestvedaja Tamo Vahemets.

Laupäeval kell 12-18 toimub Pärnus Rüütli tänaval lastekaitsepäevaga seotud Vanalinna suvepäev, kus kõlab laul, esinevad tantsijad ja peatänava äärde seatakse üles müügiletid. Kell 12.30-15 ootab MTÜ Rahvusvähemuste Liit Raduga peresid Munamäele, kus saab tutvuda huvikoolide ja spordiklubide tegevusega, mängida, võistelda ja joonistada.
Kell 16 algab Vallikäärus suurejooneline võimlemisetendus „Päikeseratas“, kus tuhatkond võimlejat, akrobaati ja rahvatantsijat esitavad läbi erinevate võimlemiskavade elu- ehk päikeseratta. Õhtu juhid on klounid Piip ja Tuut.