Sindi suvi algas tänavajalgpalli ja mitteametliku koertenäitusega

Laupäeval, 25. mail toimus alates kella neljast kuni pea keskööni kestnud Sindi suvehooaja alguspidu, mille peakorraldajaks oli taas Sindi noortevolikogu algatusgrupp.

Tänavajalgpall Sindis. Foto Urmas Saard
Tänavajalgpall Sindis. Foto: Urmas Saard

Põnevat uudistamist jätkus Sindi seltsimaja juures päris erinevate huvidega inimestele. Talvel liuväljana kasutatav asflatkattega plats ümbritseti ajutise aedikuga, mille sees võisteldi tänavajalgpallis. Mõõtmetega 30 X 17 meetrit platsil võistlesid mängijad Sindist, Pärnust, Tallinnast ja Ukrainast.

Esimesele kohale mängis võistkond SFC Bamm, kuhu kuuluvad üksnes sintlased. Ukrainlaste SFC Exdeon NATUS jäi teiseks. Kolmas oli SFC Vossibop Pärnust ja neljas SFC MLJK90. Sindis elav tänavajalgpalli harrastav Bagrat Mkrtchyan oli vutiturniiri eestvedaja ja andis ka rohkelt selgitavaid teateid selle spordiala kohta.

Mkrtchyani sõnul teatakse tänavajalgpalli ka hoovijalgpallina, millel on hulk mitteametlikke jalgpalli tüüpe, mis ei vasta tolle mängu üldtunnustatud nõuetele või põhimõtetele. Mäng võib olla varieeruvualt mitmekesine ja reeglid määratakse vastavalt asjaoludele ning meeskondade vahelistele suulistele kokkulepetele. Enamikel juhtudel puuduvad säärastel kohtumistel kohtunikud. Reeglina otsustatakse vastuolulised seisud osalejate enamuse arvamuse või seisukohaga või vabalöögiga.

Suve alguse korraldajate sõnul toimus Sindis koerte match show – mitteametlik koertenäitus. Osaleda lubati võrdväärselt tõukoertel ja tavalistel krantsidel, olenemata vanusest. Selle tulust saadud raha läks annetusena MTÜ Loomapäästegrupile. Sealsamas koertenäituse kõrval seisis eriotstarbeline loomapäästebuss, mille juures andis tuntud loomakaitsja Heiki Valner asjast huvitatutele selgitusi. Kohapeal võis osta T-särke, mille müügitulu läks samuti Loomapäästegrupi vabatahtliku töö toetuseks.

Seltsimaja esiukse poolselt küljel võis vestelda väga sõbraliku Sindi politseiniku Piret Dreimanniga, kes rääkis põnevatest asjadest ja tutvustas ühe kohvri töövahendite sisu. Sama meeldiv oli Sindi vabatahtlike päästjatega suhelda. Lapsed said loopida päästerõngast, mis kaalult polegi väga kerge.

Alice Laanemaa tegi osavate tõmmetega näomaalinguid, korraldati võistlus- ja seltskonnamänge. Raamatukogu ukse ees seisis suur mobiilne lava, millel esinesid tantsutrupp Hope ja ansambel Kapriiz.

Toitlustamise eest kandsid hoolt Sindi noortekeskuse kokandusringi Sinklased noored kokaõpilased.

Urmas Saard