Jõgeva linn peab sünnipäevapidu

Kuigi Jõgeva linn 2017. aastast saadik iseseisva omavalitsusena ei eksiteeri, jätkab ta Jõgeva valla keskusena endiselt linna sünnipäeva tähistamise traditsiooniga. Täna tähistatakse mitmete meeleolukate ja põnevate sündmustega Jõgeva linna 81. sünnipäeva.

Jõgeva keskväljak linna sünnipäeval. Foto Marge Tasur
Jõgeva keskväljak linna sünnipäeval. Foto: Marge Tasur

Pidustused algasid kell 10 Jõgeva kultuurikeskuse välilaval. Kohalviibinuid tervitas Jõgeva vallavanem Aare Olgo. Traditsiooniselt pakuti sünnipäevatorti.

Linnapäeva programmi sisustavad kultuurikeskuse välilaval lasteaedade Karikakar ja Rohutirts mudilased, rahvamuusikaansamblid Tuustar ja Nöpsid, segarahvatantsurühm Kaaratsim, Jõgeva põhikooli tantsijad, JJ Street tantsijad, folklooriselts Jõgevahe Pere, Jõgeva muusikakooli tantsijad ja lauluansamblid Kuukressid ning Laulusõbrad.

Kuni kella 16.00-ni leiab Jõgeva linna sünnipäevalaadalt nii toidukraami, käsitööd, istikuid, tööstuskaupa kui palju muudki. Laste rõõmuks on kultuurikeskuse pargis miniloomaaed. Laada-ala paikneb Jõgeva kultuurikeskuse ümbruses. Lastelinnas on avatud minifarmi mängumaa, kus nii lapsed kui täiskasvanud saavad minifarmi pidamist harjutada puldiga mudelautode, põllumajandustöömasinate, mudeltraktorite ja veoautodega. Tasuta on kaks batuuti, väikese tasu eest saab sõita elektriautodega ja veereda zorb-palliga. Oma tööd ja varustust tulevad tutvustama Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Vanglateenistus ja NATO Briti sõdurid. Maanteeamet on kohal kolme liiklusohutuse simulaatoriga: turvavöö-, kaelatoe- ja kaalukokkupõrkestend.

Noortega viivad tegevusi läbi töötukassa spetsialistid, Jõgeva kunstikooli õpetajad, Jõgeva valla noortekeskuse noortejuhid. Väljas on ka Jõgeva valla noortevolikogu, kes tutvustab ennast noortele, viib läbi mänge ja korraldab linna teemalise viktoriini. Jõgeva linna sünnipäeval toimub rammumehe sarja võistlus „Jõgeva Jõmm 2019″. Võistlus toimub Jõgeva kesklinnas Konsumi ja postkontori vahelisel alal. Huvilised saavad oma oskused panna proovile kesklinna pargis toimuval kabevõistlusel.

Kuni 14.00-ni on Jõgeva linnas avatud reoveepuhastite päev. Huvilised saavad tutvuda reoveepuhastiga. Rohkem teateid ürituse kohta Jõgeva Veevärk OÜ kodulehel: www.jvv.ee.

Kell 18.00 algab suur suvealguspidu Jõgeva linna treeningstaadionil (Piiri 1 koolimaja taga). Üles astuvad: Rita Liiver, Topeltmäng, Hellad Velled, 2 Quick Start. Meeleolukat pidu juhivad DJ Simon Jay ja DJ Imre Mihhailov.

Jõgeva sai linnaõigused 1. mail 1938 aastal. Esimene linnapea oli Johannes Võsu.

Jaan Lukas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap