Alex: kes siis seda meie eest teeb

Eneli Arusaar rääkis käesoleval nädalal Tre Raadio Pärnu stuudio hommikuprogrammis, et Sindi gümnaasium osaleb täies koosseisus ja koostöös Eesti lipu seltsi Sindi osakonnaga Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisel Sindi raekoja juures ning järgnevas rongkäigus.

Eneli Arusaar Tre Raadios. Foto Urmas Saard
Eneli Arusaar Tre Raadios. Foto Urmas Saard

Usutluse lõpuminutil tervitas Arusaar läbi raadioeetri Alexit, oma endist näiteringi õpilast, kes on praegu eesti keele õpetaja. „Kui me lavastasime taaskord ühte etendust, küsisin ma kõigilt, miks nad ärkavad 24. veebruari hommikul nii varakult, kui pole isegi koolipäeva. Ja Alex ütles nii toredalt: Eneli, kui me oma laule ei laula ja oma rahva luuletusi ei loe ja oma rahvarõivaid ei kanna, kes siis seda meie eest teeb?! See ongi see, mida peaks lastele edasi andma.”

Erandlikult toimub tänavu iseseisvuspäeva pidulik lipurivistus Sindi raekoja ees paar päeva varem, 22. veebruaril. Hommikul kell 9.00 heisatakse lipp. Pärnu noorte puhkpilliorkester mängib Rein Vendla dirigeerimisel Eesti hümni. Sõna saavad Tori vallavanem Lauri Luur ning Sindi gümnaasiumi direktor. Lipu seltsi liige Kardo Kase tänab nimeliste laualippudega Sindi gümnaasiumi 5a ja 9a klassi noori lipu seltsi abilisi, kes on korduvalt silma paistnud erinevate tähtpäevade või sündmuste lipurivistustel. Eneli Arusaare näiterühma õpilased esitavad 4 minuti pikkuse sõnalise montaaži, mille sisu võetakse kokku Paul-Eerik Rummo sõnadega „Me hoiame nõnda ühte”.

MTÜ Eesti Lipu Selts tänab. Foto Urmas Saard
MTÜ Eesti Lipu Selts tänab. Foto: Urmas Saard

Järgneb rongkäik mööda Pärnu maanteed kuni Sindi gümnaasiumi hooneni. Enam ei kasutata Jaama ja Kooli tänavat. Uus on seegi, et rongkäik liigub hiljuti avatud Julius Friedrich Seljamaa monumendi juurest mööda. Raekoja juurde ja rongkäiku on oodatud peale Sindi koolipere ka kõik teised tööst vabad kodanikud nii linnast, kui tervest Tori vallast, aga ka kaugemalt.

Päev jätkub kooli aktustega, mis toimuvad eraldi 5.-12. ja 1.-4. klassidele.

Pidulikku lipurivistust toetab Tori vallavalitsus ja Sindi seltsimaja.

Urmas Saard