Sindi gümnaasiumis küsiti: miks tahtis Grinch varastada jõulud?

Sindi gümnaasiumi üheksanda ja vanamate klasside õpilaste jõulupidu sisustasid kontsertkava, Ruutu 10 improkomöödia, mälumäng ja Sindi muusikakooli bänd.

Ruutu 10 on publiku kaasa tõmmanud Foto Urmas Saard
Ruutu 10 on publiku kaasa tõmmanud. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Naerupisarad kaasaelajate silmades andsid märku, et Ruutu 10 improkomöödia täitis oma eesmärki[/pullquote]„Tänane üritus on eelnevatest veidi erinev. Nimelt ei tähista me sel aastal jõule balliga, kuid kindlasti saate tantsupõrandal jalga keerutada ja omavahel muljetada,” ütles eile õhtul peomeeleolu sissejuhatanud gümnaasiumi viimases klassis õppiv Egon, üks õhtujuhtidest. Teine õhtujuht oli Õnneli, kelle esimesed tervitussõnad riimusid luuleliseks jõulumõtiskluseks.

Esimestena rivistusid lavaservale kolme koorimikri ette õpetaja Jelena lauluneiud. Järgmisena mänglesid õpilase Adriani sõrmed klaveril. Chätlyn ja Merili tantsisid nende endi nimelist tantsu „Chätlyn-Merili tants”. Tantsulise jõulukavaga tuli lavale ka Hope. Mirteli suus ja hinges helises „Palve” ja Sigrid laulis „Nii sind ootan”.

Laudade ääres istudes võis ennast kostitada suupistetega. „Mis oleks elu ilma teatrita ja teater ilma eluta,” arutles Egon, kes ka ise harrastab näitlemist. Aga sedakorda palus ta pidulistega liituma kaks meest, kes üritasid naljaga kuulajate-vaatajate kõhulihaseid treenida. Naerupisarad kaasaelajate silmades andsid märku, et Ruutu 10 improkomöödia täitis oma eesmärki. Ruutu10 asutati viis aastat tagasi kümne improvisatsioonihuvilise noore poolt, kelle hulka kuulusid ka eilsed esinejad Rauno Meronen ja Toivo Värbu. Viie aastaga on improviseerijate arv kahekordistunud.

“võitis „Vene Dip”, kuhu kuulusid Anette Kurm, Merili Eenraid ja Alex Kendra

Kõhulihastele lubati puhkust mälumängu juurde asudes. Vist oli lubatud salamisi ka nutitelefoni näppida, et lihtsustada legendaarsete jõulufilmide teemal esitatud küsimustele vastamist. Küsimused koostas õpilasesinduse liige Edwin. Kolmele enim punkte kogunud kolmeliikmelisele võistkonnale pandi välja auhinnad. Auhindadega sponsoreerisid Endla teater ja Sindi ettevõte Fein-Elast Estonia OÜ. Küsiti Grinchi koera nime. Vastust teadjad ütlesid Max. Hariv ja mõtlema panev oli küsimus: „Miks oli Grinch alguses paha ja tahtis jõulud varastada?” Vastus: „Tal oli väga väike süda.”

Kümnele küsimusele vastamise järel selgus kolm tasavägist vastajat, nende hulgas ka üks õpetajate kolmik. Neile oli varuks veel küsimusi. Õpetajad taandasid ennast ja võistlema jäi kaks võistkonda. Kaheksa punktiga võitis „Vene Dip”, kuhu kuulusid Anette Kurm, Merili Eenraid ja Alex Kendra.

Peo viimase esineja nautimiseks seadis ennast kohale Sindi muusikakooli suurte bänd, kes polnud jõudnud veel eile õhtuks omale nime valida. Küll aga on iga üksik esineja suutnud mitmete aastatega endale ise nime teha.

Bändi ja armsat publikut tänas viimaks Egon luuleridadega: „Kui vaikselt lumehelbeid sajab / ja õrnalt kellahelin kajab, / siis tunned, kuidas küünlaleek / Su hinge soojaks, rõõmsaks teeb.”

Õnneli hääl peatas hetkeks laiade lumehelveste langemise, et valged jääkristallid saaksid küünlavalguses paremini särada: „Rahulikke saabuvaid jõulupühi!”

Urmas Saard