90. Rabajooks purustas osalusrekordi

Pühapäeval, 14. oktoobril Harku raba teedel toimunud 90. Rabajooksul purustati osalusrekord. Kaks korda aastas toimuval rahvaspordiüritusel osales sel korral 2250 registreerimislehe täitnud jooksusõpra ja kepikõndijat.

90 Rabajooksu kiireim naine Liis-Grete Arro
90. Rabajooksu kiireim naine Liis-Grete Arro

[pullquote]Tegemist on traditsioonilise kogu pere üritusega[/pullquote]Üle kahe tuhande küündinud osalejatearvud olid Rabajooksul 1980. keskpaigas ning nüüd ka kahe viimase aasta jooksudel. Seni oli suurima osalejate arvuga 28. Rabajooks, mis toimus 1987. aasta sügisel, kui raja läbis 2236 osavõtjakaardi täitnud jooksjat.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on alates sellest aastast Rabajooksu korraldaja kui ka rahastaja Nõmme linnaosa valitsus. „Esimene Rabajooks toimus 1974. aastal. Pikalt oli korraldajaks Eesti Tööstusprojekt, hiljem Sweco Projekt AS, kellelt võttis korraldamise üle linnaosavalitsus, sest me ei soovinud, et pikkade traditsioonidega tervisespordiüritus kaoks. Tegemist on traditsioonilise kogu pere üritusega, kus spordivad üheskoos nii sportlased kui harrastajad nii lapsed kui väärikamas eas mehed ja naised,“ rääkis linnaosavanem.

90. Rabajooksu esimese ühisstardi kiiremad

Naised:

1. Liis-Grete Arro 22.30
2. Maria Veskla 23.00
3. Katrina Stepanova 23.31

Mehed:

1. Jaanus Kallaste 19.11
2. Rasmus Kisel 19.43
3. Robert Telpt 19.58.
Tüdrukud (sündinud 2006 või hiljem):
1. Meri-Lill Plagnaud 25.49
2. Kätlin Talu 26.38
3. Helis Heinsaar 28.44

Poisid (sündinud 2006 või hiljem):

1. Kaspar Jaaska 25.43
2. Kaspar Grauen 25.45
3. Andero Virkebau 25.47
4. Adam Ojava 26.53

NB! Poiste esikolmikus tuli muudatus, kuna esialgsetesse tulemustesse oli jäänud viga. Esikoha võitis tegelikult Kaspar Jaaska. Vabandame segaduse pärast. Sel korral jäi poiste arvestuses neli auhinnalist kohta (esikoha õigele omanikule toimetame auhinna lähipäevil kohale).

Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus.

90. Rabajooksu toetasid: MyFitness, Kaitseliidu Nõmme malevkond ja Naiskodukaitse Nõmme jaoskond, Eesti Kergejõustikuliit kohtunikud, Kadrioru Staadion, Viking Line Eesti, Oriflame, Ühinenud Ajakirjad OÜ, Maiasmokk, Omega Pharma, Saku Läte, Kiusamisest Vabaks, R-Kiosk, La Muu, Nõmme Seikluspark.

Jukko Nooni