Türgi teemanädala teise päeva veebiviktoriini küsimused

Eile ennelõunal tegi majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson postituse oma Facebook’i lehele, kus juhtis tähelepanu Pärnus alanud Türgi nädalal toimuvale mälumängule. „Vaatasin ise ka küsimustele peale ja endise Eesti-Türgi parlamentide sõprusrühma juhina julgen kinnitada, et nad on vägagi jõukohased,” julgustas minister kõhklejaid osalema.

Linnaosi ühendavad magistraalid on Türgis tipptundidel nii autorohked, et tekivad ummikud Foto Mikko Selg
Linnaosi ühendavad magistraalid on Türgis tipptundidel nii autorohked, et tekivad ummikud. Üldine liikluse olukord on meie põhjamaalaste jaoks kaose lähedane, siiski ei juhtunud nägema ühtegi pisemat või suuremat avriid. Kõik sujub, lisaks signaalile annavad nad viibetega teineteisele märku. Foto: Mikko Selg

Kuna viktoriini toimumise esimesel päeval saatsid mõned vastajad vastused Külauudiste online lehe kommentaariumisse, siis olgu esmalt juhitud tähelepanu meiliaadressile veebiviktoriin@raekylavanakool.ee, kuhu kõik mälumängu küsimuste vastused tuleb saata. Valesti suunatud vastused on läkitatud edasi õigele aadressile ja ükski vastaja ei pea muretsema oma vastuste kaotsimineku pärast.

Tänase päeva järgmised küsimused on siin

1. See Türgis asuv mägi on tegelikult armeenlaste rahvuslik sümbol, kuna kuni Armeenia Nõukogude Liiduga liitmiseni asus Armeenia territooriumil. Millise mäega on tegemist?
2. Türgi naised said hääleõiguslikuks mitmetest Euroopa riikide naistest varem. Mis aastal lubati naistel Türgis hääletama hakata?
3. Milline Türgi linn on maailmas ainulaadne, kuna asub korraga kahes maailmajaos – nii Aasias kui ka Euroopas?
4. Millist Türgi linna tuntakse ka Konstantinoopili nime all?

Küsimustele ei peaks vastama Külauudiste toimetuse inimesed ja küsimuste koostamisele lähedal seisvad isikud, et välistada asjatut kahtlust võimalikus sohi tegemises. Õiged vastused tehakse teatavaks Külauudistes uue kuupäeva esimestel minutitel ja pärast seda ei ole võimalik enam vastata. Igal küsimustele esitamise järgneval päeval tehakse teatavaks eelmise päeva küsimustele õigesti vastanute nimed. Samuti loosiga võidetud auhinnad. Pärast kogu viktoriini toimumist selgitatakse välja kolme paremini vastanute nimed ja üldvõitja.

Esimese päeva küsimuste õiged vastused

1. Milline vanakreeka mütoloogiast tuntud sõda toimus tänapäeva Türgi lääneosas? Vastus: Trooja sõda.
2. Millised kaks vanaaja seitsmest maailmaimest asusid tänapäeva Türgis? Vastus: Artemise tempel ja Halikarnassose mausoleum.
3. Millise tuntud vanakreeka kirjaniku kohta arvatakse, et ta võis olla pärit Ioniast, mis on tänapäeva Türgi osa? Vastus: Homeros.
4. Milline Piiblist tuntud mäetipp asub tänapäeva Türgi aladel? Vastus: Ararat.

Tänase päeva jooksul peaksid teatavaks saama ka esimesel päeval õigesti vastanute nimed.

Urmas Saard

Samal teemal:

Ehtne türgipärane tänavatoit Saiakesi, eriti kringlilaadseid, pakutakse mitmel pool ja müügikäru on tüüpiline müüja varustus Foto Mikko Selg

 

 

 

Türgi teemanädala esimese päeva veebiviktoriin on alanud

Türgi maakaart

 

 

 

Pühapäeva hommikul algab Türgi teemaline viktoriin

Türgi nädala visuaal

 

 

 

Türgi teemanädala avaüritus toimub Sindis