Türgi teemanädala esimese päeva veebiviktoriin on alanud

Täna hommikul avaldame neli Türgit puudutavat küsimust, mida on võrreldes eelmisel aastal korraldatud Läti nädala viktorriiniga igal päeval üks küsimus rohkem. Kuue päeva peale kokku saab vastata kuni 24-le küsimusele.

Ehtne türgipärane tänavatoit Saiakesi, eriti kringlilaadseid, pakutakse mitmel pool ja müügikäru on tüüpiline müüja varustus Foto Mikko Selg
Ehtne türgipärane tänavatoit. Saiakesi, eriti kringlilaadseid, pakutakse mitmel pool ja müügikäru on tüüpiline müüja varustus. Foto: Mikko Selg

1. Milline vanakreeka mütoloogiast tuntud sõda toimus tänapäeva Türgi lääneosas?
2. Millised kaks vanaaja seitsmest maailmaimest asusid tänapäeva Türgis?
3. Millise tuntud vanakreeka kirjaniku kohta arvatakse, et ta võis olla pärit Ioniast, mis on tänapäeva Türgi osa?
4. Milline Piiblist tuntud mäetipp asub tänapäeva Türgi aladel?

Vastused saata Raeküla Vanakooli keskuse e-aadressil veebiviktoriin@raekylavanakool.ee.

Küsimustele ei peaks vastama Külauudiste toimetuse inimesed ja küsimuste koostamisele lähedal seisvad isikud, et välistada asjatut kahtlust võimalikus sohi tegemises. Õiged vastused saavad teatavaks Külauudistes uue kuupäeva esimestel minutitel ja pärast seda ei ole võimalik enam vastata. Igal küsimustele esitamise järgneval päeval tehakse teatavaks eelmise päeva küsimustele õigesti vastanute nimed. Samuti loosiga võidetud auhinnad. Pärast kogu viktoriini toimumist selgitatakse välja kolme paremini vastanute nimed ja üldvõitja.

Küsimuste koostamisel tegid vabatahtlike abilistena tööd mitmed inimesed.
Izmiri linnast saatis küsimusi ja fotosid Metin Savural, kes töötab sealses llinnavalitsuses. Raeküla Vanakooli keskusega seob Izmiri linnavalitsust koostöö Euroopa Vabatahtliku teenistuse korraldamisel.

Ramazan Sag on meie hea koostööpartner rahvusvahelisest haridustöötajate võrgustikust Interskola. Tema külastas Pärnut koos abikaasaga alles käesoleva aasta juulis, kui Pärnus korraldati selle võrgustiku viiekümnendat juubelikonverentsi. Ramazani elukoht on Burdurist.

Ester Haas on MTÜ Selts Raeküla asutajaliikme Maire Haasi tütar, kes töötab osakoormusega keskuses inglise keele õpetajana, kuid hetkel on tema mahukaimaks projektiks teabe kogumine ja süstematiseerimine projektis “Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis”, millega luuakse nii Raekülla, kuid ka teistesse linnaosadesse olulisi isikuid ja objekte tutuvstavad matkarajad.

„Ester on eriline tegelane. Kui annan talle ülesande, siis ta täidab selle kiirelt, isegi ülikiirelt,” ütles Piia Karro-Selg, Türgi teemalise viktoriini eestvedaja. Mahukaima osa küsimuste koostamisel teostas Ester, seal hulgas tõlkis külaliste saadetud materjalid. „Kindlasti on oluline osa meie headel sõpradel Türgist, kuna just nemad andsid küsimustele õige suuna,” lisas Karro-Selg.

Urmas Saard

Samal teemal:

Türgi maakaart

 

 

 

Pühapäeva hommikul algab Türgi teemaline viktoriin