Väliharf Sindis

Augustikuule kavandatud Sindi suvemuusika kontsertide sarja avasid täna ansambli Väliharf paljajalgsed laulu- ja pillimehed Marko Matvei ning Anto Siimson.

Väliharfi mehed Anto Siimson ja Marko Matvei enne kontserdi algust Sindi seltsimaja ees Foto Urmas Saard
Väliharfi mehed Anto Siimson ja Marko Matvei enne kontserdi algust Sindi seltsimaja ees. Foto: Urmas Saard

Rõõmsameelsed muusikud ütlesid, et alles eile esinesid nad Hiiumaal kuulsa „Eifeli” torni läheduses ja juba täna õhtul peavad nad jõudma veel Alutaguse laante keskele Tudu alevikku. Sindi rahvale esinesid mehed esmakordselt, kuid teleekraani vahendusel on saates Rahvabänd osalenud duo enda tuttavaks teinud arvatavalt tervele Eestimaale.

Algselt välja kuulutatud teadete kohaselt pidanuks linnarahvas kogunema Väliharfi kuulama Kiriku parki, aga vahetult enne kontserdi toimumist seisis Sindi seltsimaja juhataja Anneli Uustalu Pärnu maantee ja Jaama tänava nurgal, et koos abilistega suunata suvekontserdi külastajad seltsimaja seinte vahele. Uustalu sõnul tehti ümberkorraldus kaunil suvepäeval seltsimajast olenematutel asjaoludel. Vaatamata väikesele segadusele ja kontserdi algusaja edasi nihutamisele kogunes seltsimaja väikesesse saali seitsmekümne inimese ümber, millega esinejad näisid olevat päris rahulolevad. Marko ja Anto pelgasid, et lämbe suvepäev ei meelita keset päeva eriti palju inimesi kodust välja tulema.

https://www.youtube.com/watch?v=vN5ANHGD_Rw&feature=youtu.be

Lihtsalt “Marko&Anto” nime all 2002. a Haapsalus alustanud Väliharf esitab kahehäälseid laule, mida mehed saadavad kitarril, akordioni või karmoškaga, mõnel juhul ka suupillil. Enamus lugusid sobis hästi tantsuks, aga rahvas eelistas sedakorda jääda kindlalt toolile istuma. Väliharfi kavas on umbes neljakümne pala ringis, millest üht osa kuuldi ka Sindis. Lauldi „Kaugel külas”, aga ka Marko lugu „Armastuse tänav”. Mehed olid valmis soovilaulegi laulma. Paluti õllelaulu ja metsavendade laulu ja veel üht-teist.

Et natukegi suvist kuumust jahutada, lauldi lõpulauluks Ott Arderi ja Rein Rannapi „Suudlus läbi jäätunud klaasi”.

Järgmiste laupäevade esinejad on (eelreklaami kohaselt Sindi Kiriku pargis) Leggero 11. augustil, Pärnu Poisid 18. augustil ja Sindi muusikakool 25. augustil.

Urmas Saard & Kärt Saard