Jõgevamaa Aasta külad saavad märgistatud

Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse eestvedamisel on alates 2004. aastast valitud maakonna Aasta küla. Tänavu antakse tiitel välja kaheksandat korda. Augustis saavad seitse Jõgevamaa Aasta küla kunstnik Martti Kalamehe poolt kujundatud ja ka teostatud aasta küla viidad.

Kamari küla silt Foto Liia Lust
Kamari küla silt. Foto: Liia Lust

[pullquote]Pange Jõgevamaal liikudes tähele meie Aasta külasid[/pullquote]Avatud külaväravate projektis osalevate külade viidad on juba paigaldatud. Juula ja Kärde küla saavad viidad natukene hiljem.

Meie Aasta küla tiitlit kannavad austava nimetuse saamise järjekorras järgmised külad: Kamari, Pajusi, Maarja- Magdaleena, Assikvere, Lustivere, Juula, Kärde.

Jõgevamaa on ka sellepoolest eriline maakond, et kahel korral omistati üleriigilisel konkursil Aasta küla tiitel meie küladele. 2005. aastal sai tiitli Kamari ja 2013. aastal Lustivere külade piirkond.

Mis selle jaoks tegema peab? Paljud arvavad, et küla peab väljanägemiselt olema kaunis, kuid see ei ole kindlasti õige. Tähtis on külas või külade piirkonnas tegutsev kogukonna selts: suutlikus kogukonda liita, ühistegevused, tegevused noortele.

Lustivere küla silt Foto Liia LustNovembris valitavale Aasta küla tiitli saajale on samuti aasta küla viit valmis, kuid teadmata tiitli saaja. Kõikidel mitte tiitli omanikest küladel on võimalus kandideerida. Jälgige Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse teateid konkursi kohta.

Pange Jõgevamaal liikudes tähele meie Aasta külasid, mis on meil nüüd ilusti tähistatud.

Liia Lust
Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse esimees

 

Lustivere küla silt. Foto: Liia Lust →