Tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste etapp toimub esmakordselt Nõmmel

Reedel, 27. juulil kell 18 algab Nõmme turu parklas suvise 3×3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste etapp, mille võitja pääseb 11. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul toimuvale finaalvõistlusele „OlyBet 3×3 Tallinn Open 2018“.

Illustratiivne pilt Foto Urmas Saard
Illustratiivne pilt. Foto: Urmas Saard

[pullquote]FIBA 3×3 maailmaturnee auhinnafond on üle 1 000 000 dollari[/pullquote]„Nõmmel on üheksa avalikku korvpalliväljakut. Kevadel tekkis idee, et oleks tore, kui suvel ka siin mõni tänavakorvpallivõistlus toimuks, kus kossusõbrad saaksid korvi all omavahel mõõtu võtta. Alguses veidi utoopilisena tundunud ideest kasvas välja võimalus korraldada Nõmmel Eesti meistrivõistluste etapp,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

„Eesti Korvpalliliidul on hea meel, et Nõmme linnaosa valitsus on otsustanud etapi korraldada, kuna turniir aitab oluliselt kaasa ka Eesti võimalikule pääsemisele 2019. aasta FIBA 3×3 korvpalli maailmameistrivõistlustele,“ ütles Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel.

Nõmmel toimuv 3×3 turniir on osa FIBA 3×3 maailmaturneest, mille võitja pääseb 11. augustil Vabaduse väljakul toimuvale Eesti suurimale 3×3 turniirile „OlyBet 3×3 Tallinn Open 2018“. „OlyBet 3×3 Tallinn Open 2018“ võitja sõidab augustis Šveitsi, kus Lausanne’is on FIBA 3×3 maailmaturnee põhivõistlus, mille võitja omakorda saab osaleda oktoobris Pekingis toimuval finaalvõistlusel. FIBA 3×3 maailmaturnee auhinnafond on üle 1 000 000 dollari, millest võib osa saada ka reedel Nõmme turu parklast alustav võistkond.

Nõmme 3×3 turniir on osa Eesti meistrivõistluste sarjast, mille etappe on peetud erinevates kohtades üle Eesti ning esmakordselt ka Helsingis, Moskvas ja Minskis. Lisaks toimub 4. augustil 3×3 korvpalli Eesti meistrivõistluste etapp ka Lätis Aluksnes.

Võistlustele registreerumine toimub https://play.fiba3x3.com lehelt kuni 25. juuli õhtul kella 18ni. Lisainfot leiab ka Nõmme võistluse Facebooki ürituse lehelt https://www.facebook.com/events/684625018536991/.

Jukko Nooni
Nõmme linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik