Teeme Ära talgupäeval osales vähemalt 51 104 inimest

Tänavune talgupäev läks väga hästi korda: kokku korraldati 2162 talgut, millel osales 3,9% eestimaalastest. Teeme Ära meeskond teeb tänukummarduse neile tuhandetele talgujuhtidele ja talgulistele, kelle kaasabil sai 100. sünnipäeva tähistav Eesti täna tuhandeid kordi paremaks paigaks!

Talgukaart
Talgukaart

Talgupäeva staapi laekunud emotsioone ja toredamaid talguleide võib lugeda aadressilt www.teemeara.ee/otse.

[pullquote]Väljaspool Eestit korraldati kolm talgut: Kanadas, Prantsusmaal ja Horvaatias.[/pullquote]”Igaüks, kes vähegi soovis, sai koos teiste talgulistega teha oma kingituse Eestile. Inimeste vabatahtlik panustamine kogukonna ja kodukandi hüvanguks on sõnulseletamatult suur asi, mida kõik ei oska ehk väärtustada,” rääkis Teeme Ära eestvedaja Tarmo Tüür. “Talgupäeval muutub kogukondade aktiivsus igal kevadel üha nähtavamaks ning see on kõnekas märk meie ühiskonna sidususest ja tugevusest,” lisas ta.

Talgupäeval korraldati kokku 2162 talgut. Enim talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 468 talgul osales kokku 14 623 inimest. Elanike arvu järgi oli kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus osales 221 talgul 4479 inimest ehk 13,4% maakonna elanikest. Pärnumaal osales 189 talgul 3935 talgulist, Tartumaal 185 talgul 4096 talgulist, Ida-Virumaal 139 talgul 3782 talgulist, Lääne-Virumaal 134 talgul 2860 talgulist, Raplamaal 128 talgul 2631 talgulist, Järvamaal 118 talgul 2687 talgulist, Läänemaal 107 talgul 2253 talgulist, Võrumaal 100 talgul 2065 talgulist, Jõgevamaal 96 talgul 1778 talgulist, Viljandimaal 86 talgul 1652 talgulist, Valgamaal 84 talgul 1776 talgulist, Põlvamaal 56 talgul 1256 talgulist, Hiiumaal 48 talgul 1111 talgulist.

Väljaspool Eestit korraldati kolm talgut: Kanadas, Prantsusmaal ja Horvaatias.

Talgupäev sujus tõrgeteta ja mingeid tõsisemaid vahejuhtumeid ette ei tulnud. Harjumaal Saku vallas leiti küll talgute käigus metsast mürsk, aga kohale kutsuti Päästeamet, kes viis mürsu minema ja kiitis leidjaid kiire ning õige reageerimise eest. Staapi laekunud tagasisidest selgus, et paar talgulist oli lõiganud siiski ka noaga sõrme, aga midagi muud teadaolevalt ei juhtunud.

Tänavusel talgupäeval peeti kõige rohkem heakorra- ja külatalguid, EV100 temaatilisi kihelkonnavärvide talguid, samuti looduskaitse talguid, korteriühistute talguid ja noortega seotud talguid, mitmel pool koristati ka prügi. Mõned talgud on Teeme Ära raames plaanis veel ka lähipäevil. Ligi pooltes talgupaikades pakuti Euroopa kultuuripärandi aasta egiidi all piirkondlikke roogi, hõimu- ja rahvustoite.

Teeme Ära talgupäeval, EV100 programmi kuuluval suurima vabatahtlike osalusega sündmusel lõid kaasa ka president Kersti Kaljulaid ning peaminister Jüri Ratas. Kaljulaid osales Põlvamaal Maarja Külas korraldatud talgutel “Ratastoolitee Võnnu kihelkonna värvidesse” ning Ratas lõi kaasa Tartu koduta loomade varjupaiga heakorratalgutel. Mõlemad andsid oma panuse ka Tartu loodusmajas Teeme Ära staabis peetud kõnetraaditalgutel, aidates koguda vahetut tagasisidet talgupaikadest üle Eesti.

Talgulised on oodatud jagama oma muljeid ja talguleide aadressil www.teemeara.ee/talgulood. Pilte saab jagada talgupäeva FB lehel või saata oma piltide lingi e-postiga aadressile info@teemeara.ee (juurde märkida talgute nimi ja koht). Talgupäeva videod võib üles laadida Youtube’i ( www.youtube.com/), märksõna “Teeme Ära 2018”. Talgujuhtide tagasisidet ootame aadressil http://www.teemeara.ee/talgujuhile/tagasiside.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap