Kevadlaadaga tähistatakse 1. mail Sindi 80. aastapäeva

Tänavune Sindi laat toimub järjepidevust silmaspidavalt neljandat korda, aga nüüd juba uue korraldajaga.

Sindi Tarvitajate Ühisuse hoone Foto Marko Šorini kogust
Sindi Tarvitajate Ühisuse hoone. Foto: Marko Šorini kogust

[pullquote]Igal täistunnil lastakse ajaloolist vabrikuvilet[/pullquote]„Sindi seltsimaja ees toimuv traditsiooniline laat on Sindi linna ümmarguse juubeli auks ajaloohõnguline, teemaks Eesti Wabariik kolmekümnendatel,“ lausub Ülle Ots, MTÜ Loovus-looduskoda Rannarada juhatuse liige ja Sindi kevadlaada peakorraldaja. Ots selgitab, et tolle perioodi maaelu ja laadameeleolu on päris tõetruult lavastatud näiteks mängufilmis „Suvi“. „Tasub riidekappidest või pööningult otsida selleaegseid rõivaid ja tullagi laadale Teele, Tootsi, Lible või tänavamuusik Imelikuna!“ Parimatele kostüümidele on lubatud auhinnad.

Laat avatakse külastajatele kell 9.00. Abivallavanem Priit Ruut tervitab ja avab laada ametlikult kell 10.00.

Kevadlaadale on juba registreerunud ohtralt kauplejaid, saab laadasööki, laadajooki ja laadanalja. Programmis leidub mitmesugust meelelahutust. Esinevad Sindi lasteaia mudilasansambel, tantsuansambel „Kuu” naisrühm, Sindi Laulukoor, Slaavi kultuuriselts Slavjanotška, rahvatantsurühm Omasoodu. Laadalistele korraldatakse laadamäng. Toimub seltskonnatantsude õpituba. Lastealal jätkub tegevusi lastele. Ka tänavu avaneb võimalus teha lõbusõite hobukaariku ja rongiga.

Laadapäeval hoiavad õiget kurssi uues kuues Saepuru Sassi rollis Lauri Nebel ja Vinkli Aadu rollis Elmar Trink. Igal täistunnil lastakse ajaloolist vabrikuvilet.

Huvitavat leiab ka väljapool laadaala. Kell 9-12 on Sindi muuseumis avatud fotonäitus „Sindi eile ja täna”, mis tutvustab Kaur Kasemaa samanimelises raamatus kasutatud fotosid suurendatud kujul.

Kell 11.00 avatakse Sindi linnaraamatukogus sintlase Triin Lillemetsa fotonäitus „Peatu! Vaata! Kuulata!“. „Näituse eesmärk on panna inimesed looduses viibides seisatama, kuulatama ja nägema. Meie ümber on palju haruldusi, mida me tihti kahjuks ei märka. Paljud käivad metsaradadel matkamas, kuid ei näe midagi ega kuule kedagi. Miks see nii on? Selle üle võiks näituse
külastaja mõelda,“ ütleb Lillemets oma näituse kohta.

1. mail hõigatakse inimesi ka tammesid istutama. Kell 11.00 suundub seltsimaja juurde kogunev rahvas ühtses rivis jalutades Ojakalda parki riigi sajanda juubeli auks tammesid istutama. Talgutel laulab Ott Lepland.

Pärast laadapäeva lõppu jätkub Sindi 80. juubeli tähistamine seltsimajas kell 18.00 algava “Kaunimate Aastate Vennaskonna” kontserdiga. Esinejad tulevad vähendatud koosseisus.

Täiendavad teated kava, kauplejate jm kohta kodulehelt.

Urmas Saard

Samal teemal:

Rein Ariko (vasakul), Sindi linnapea, vastab päevajuhi Peeter Kaljumäe küsimustele Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi linnapea elutargad mõtted Kahurimäel

Fotograaf Haide Rannakivi pildistab kõik Sindi elanikud ühele pildile Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi tähistas linnaõiguste saamise aastapäeva

Juhannes Kask ei mäleta, et Sindis oleks kunagi varem nii suurt laata korraldatud Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi laadal oli 131 müügiletti ja kuraditosin korda esinejate lavale ilmumist

Share via
Copy link
Powered by Social Snap