Tori vallavalitsus võtab eesmärgiks renoveerida Sindis asuvad ühiselamud

Tori vallavalitsus asub koostama Sindi linnas Supluse tn 2 ja 4 ning Pärnu mnt 27a asuvate ühiselamute renoveerimisprojekte eesmärgiga taotleda Kredexist elamufondi arendamise investeeringutoetust.

Hoone Sindis, aadressil Pärnu mnt 27a Foto Urmas Saard
Hoone Sindis, aadressil Pärnu mnt 27a. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Lauri Luuri sõnul on minister Palo loodud toetusmeede just see mida Sindi linn oma arengutes hädasti vajab[/pullquote]Arvestades elamute olukorda ja üürnike vajadusi jagab vallavalitsus projekti kaheks osaks kujundades Supluse tn ühiselamutest korterelamud peredele ja liikuvale tööjõule ning Pärnu mnt 27a hoonest valdavalt väiksemat tüüpi sotsiaalkorterid.

Vallavanem, Lauri Luuri sõnul on minister Palo loodud toetusmeede just see mida Sindi linn oma arengutes hädasti vajab. “Sindi on ajalooline tööstuslinn, kus tänagi paiknevad mitmed Pärnumaa edumeelsemad ettevõtted ja suured tööandjad. Lisaks asub Sindi väga lähedal Pärnu teistele tootmisaladele, kuid piirkonna järgnevateks arenguteks vajab elamufond kriitiliselt investeeringuid, et tagada töötajatele normaalsed elamistingimused” selgitas Luur.

Volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe, Gerli Metsa hinnangul vajab Tori vald hädasti ka mõistliku üürihinnaga sotsiaalkortereid. “Paraku ei jõua kõik inimesed enesele turuhinna alusel korterit üürida. Sotsiaalselt vähekindlustatud peredele ja eakamatele peab tekkima võimalus mõistliku hinnaga inimväärse korteri üürimiseks, mida täna kipub nappima” lisas Mets juurde.

Projekti vedav abivallavanem Priit Ruut lisas, et üürimajade meede on hea võimalus korrastamaks Sindi munitsipaaleluruume just sellisteks, nagu omavalitsus ja elanikud neid tänasel päeval vajavad – optimaalse suurusega, energiasäästlikeks kaasaegseteks üürikodudeks.

Tori vald tekkis Sauga, Are, Tori valla ja Sindi linna ühinemisel 2017 aastal läbi viidud haldusreformi käigus.