Annika Parm: Rohelise Jõemaa Koostöökogu tänab kõiki kohvikuid ja külastajaid

Viiendat aastat toimunud kogupere päeval „Kaks kohviringi ümber Soomaa“ selgitati esmakordsel hindamisel “Piirkonna Maitse 2018”, mille tulemusel osutusid üheksast kohvikust väljavalituiks “Kersti Maiused” ja “Mõisa Köök”.

Foto Annika Parm[pullquote]Tundub, et kõige külastavamateks olid kohad, kus sai vaadata loomi[/pullquote]24.märtsil ilusal päikesepaistelisel laupäeval avasid 18 ühepäeva kohvikut Rohelise Jõemaa Koostöökogu piirkonnas uksed külalistele. Eesmärgiga, mitte ainult pakkuda erinevaid hõrgutisi ja head kohvi, vaid ka tutvustada kohalikku elu ja oma tooteid ning tegemisi.

Kas oli see ilusa ilma tõttu või ka lihtsalt uudishimust, aga külastajaid oli kohvikutes arvukalt, näiteks Seljametsa muuseumis, kus oli avatud pannkoogikohvik, pidid korraldajad mitu korda poes käima ja pannkoogitainale koostisosi juurde tooma, külastajaid oli seal umbes 100.

Võidula mõisa perenaine Lea Toom pakkus, et hinnanguliselt käis nende juurest läbi 120-130 inimest.

Foto Annika ParmMõned nopped külalisraamatust: Täname torupillimängu ja põneva majatutvustuse eest! Väga põnev ajalugu! Polnud enne Võidulast kuulnudki. Aitäh meeldiva mõisa tutvustuse eest. Väga ilus mõis. Pakuti head kooki ja sooja kohvi.

Tundub, et kõige külastavamateks olid kohad, kus sai vaadata loomi, nagu Alpakafarmis, kus perenaise hinnangul käis loomi uudistamas ja kohaga tutvumas 230 inimest. Põnka Puhketalu külastas peremehe sõnul 130 külastajat. Talus sai tutvuda lambatalledega, Dexeli minilihaveiste ja teiste loomadega.

Sel aastal esmakordselt, seoses EV100, Pärnumaa Maitsete aastaga ja ürituse viienda aastapäevaga, kuulutasime välja “Piirkonna Maitse 2018” valimise, kus osales 9 kohvikut oma toodetega.

Kõige enim maksimaalseid hääli said kaks toodet: hapukas sefiirikorv kohvikust “Kersti Maiused” ning “Mõisa Köögi patee” kohvikust “Mõisa Köök”. Kutsume ülesse võtma kohvikutega ühendust ning maitsma antud tooteid.

Rohelise Jõemaa Koostöökogu tänab kõiki kohvikuid ja külastajaid, tänu kellele see üritus aset leidis. Üritust korraldatakse LEADER-meetme toetusega.

Annika Parm
Projektijuht
Rohelise Jõemaa Koostöökogu

Samal teemal:

Kersti Kullimaa, ühepäevakohviku Kersti Maiused perenaine Are Huvikeskuses Foto Urmas Saard

 

 

 

Hästi meeldejääv oli Henri laulmine ja alpakafarm

Kersti Kullimaa koer hindab oma perenaise koogi headust Kersti Kullimaa kujundus

 

 

 

Peresaun kõige kiiremale tasuta ja „Kaks kohviringi ümber Soomaa“