Ohutuspäev Pärnu Liblika lasteaias

Pärnu Liblika lasteaias toimus hädaabinumbri 112 ohutuspäev „Oskan aidata“. Tänavu oli peateemaks jääohutus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ohutuspäev Pärnu Liblika lasteaias

[pullquote]õnnetuskohale sõitmise asemel said nad koos laste ja õpetajatega Tuletõrjeauto Tantsu tantsida[/pullquote]Euroopa 112 päeva ohutuspäeval „Oskan aidata“ õpetatakse lastele, millal ja kuidas helistada numbrile 112 nii Eestis kui kogu Euroopas.

9. veebruaril korraldas Pärnu Liblika Lasteaed koostöös tervishoiuvaldkonnas tegutseva firmaga Eldred OÜ Pärnu lasteaedadele Euroopa hädaabinumbri 112 jääohutuse päeva „Oskan aidata“. Ohutuspäev toimus juba kolmandat aastat ning sellel tuletatakse lastele meelde hädaabinumbrit 112 ning õpetatakse läbi mänguliste ja põnevate tegevuste, kuidas ennast ja teisi hätta sattudes aidata. Sellel aastal on õpetussõnade põhirõhk jääohutusel.

Pärnu Liblika lasteaia direktori Aime Dreimanni sõnul on väga oluline lastele ja muidugi ka täiskasvanutele pidevalt meelde tuletada hädaabinumbrile 112 helistamist.

„Liblika Lasteaed korraldas juba kolmandat aastat ohutuspäeva „Oskan aidata“, et üritusel toimuvates töötubades läbi mängida väga mitmeid olukordi, millistel puhkudel võib inimesel hädaabi vaja minna. Väga oluline on just mängulistes situatsioonides teadmiste omandamise võimalus. Läbi mängu saavad lapsed jagada oma teadmisi ja küsida küsimusi vastava valdkonna spetsialistidelt“, on Dreimann kindel ohutuspäeva korraldamise vajalikkuses.

Kõigepealt kuulsid lapsed nende eakaaslasega mängult juhtunud jääõnnetusest. Siis sai kuueaastane Christina mikrofoni ja pidi ette näitama, kuidas helistada häirekeskusesse ning vastata päästekorraldaja küsimustele. Siis jõudsid kohale külalised: pääste- ja kiirabiauto.

Sindi Päästekomando mehed hüppasid autost välja ja olid igati rõõmsad ja vallatust täis, sest õnnetuskohale sõitmise asemel said nad koos laste ja õpetajatega Tuletõrjeauto Tantsu tantsida.

Seejärel anti kõikidele rühmadele plaan, mille alusel pidi liikuma läbi 5 kontrollpunkti. Nendes jagasid lastele teadmisi ohtude ennetamisest EMHI sünoptikud, MTÜ Lääne-Eesti Päästekeskus, Eldred OÜ, Pärnumaa Jahimeeste Liidu ja Sindi Tuletõrjeseltsi spetsialistid. Iga osalev rühm meisterdas Liblika lasteaia õuele käepärastest vahenditest hädaabinumbri 112.

Üritusel osalesid lisaks Liblika lasteaia mudilastele ka Ülejõe, Kastani ja Männipargi lasteaedade rühmad.

Krista Rehkli
Liblika lasteaia õpetaja